REUTERS/ Alberto Lingria
REUTERS/ Alberto Lingria

Čudesni Cavani odveo United u finale, Villarreal se tresao do kraja u Londonu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.05.21. | 22:48

Manchester United i Villarreal finalisti su Europske lige

Manchester United i Villarreal finalisti su Europske lige nakon što su bili bolji u polufinalima protiv Rome i Arsenala.

Manchester United riješio je prolaz u finale još u prvoj utakmici protiv Rome kada su slavili s nevjerojatnih 6:2, a danas su to samo potvrdili

Roma nije u prvom dijelu ozbiljnije zaprijetila drugoplasiranoj momčadi Premiershipa, dok je United s druge strane bio puno opasniji i konkretniji. U dva navrata Cavani je prijetio prije nego je zabio. Prvo u 20. minuti kada je pogodio prečku pa u 26. minuti kada se sjurio u kazneni prostor i uputio udarac pod gredu, a njegov pokušaj vratar Rome Antonio Mirante odbio je u korner.

U 39. minuti obrana Rome nije imala rješenje kako zaustaviti Urugvajca koji je iskoristio sjajnu asistenciju Freda i zabio s ruba kaznenog prostora za vodstvo Uniteda u Rimu.

Pogodak pogledajte OVDJE.                                                                                                    

U drugom dijelu novo lice Rome i preokret u tri minute na Olimpicu. Prvo je Džeko zabio u 57. minuti. Roma je složila akciju u kojoj Unitedovi braniči se nisu najbolje snašli. Krenuo je centaršut s lijeve strane Peresa koji je na desnoj stativi pokupio Pedro i odmah prebacio za Džeku, a bosanskohercegovački napadač pogodio u praznu mrežu iza de Gee koji je ostao na krivoj nozi.

Pogodak pogledajte OVDJE.


Samo tri minute kasnije krenula je nova akcija Rome koja se pretvorila u fliper na polovici Manchestera, a onda je Pellegrini izbio s noge loptu Fredu koja je stigla na rub kazenenog prostora za Cristantea. Talijan je opalio iz prve i pogodio lijevi kut za 2:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Ipak, svaku nadu Romi ugasio je nevjerojatni Edison Cavani u 68. minuti. Bruno Fernades je skužui Urugvajca kako se šulja oko obrane Rome i ubacio u kazneni prostor na sedam metara, a Cavani utrčao i poentirao za 2:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Roma se nije predavala, tome u prilog ide i broj udaraca koji su uputili prema vratima Uniteda. Jedan od tih ušao je u 83. minuti kada je Zalewski poslije ubačaja s lijeve strane iz voleja pronašao put do mreže.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Roma tako nije uspjela nadoknaditi veliki zaostatak iz prvog susreta, ali je za utjehu slavila na domaćem terenu.

Arsenal je bio blizu

Villarreal je slavio u prvoj utakmici kod kuće protiv Arsenala s 2:1, a današnji susret u Londonu bio je šahovska partija dva španjolska stratega Unaia Emeryja i Mikela Artete.

Prvi dio je prošao bez konkretnijih prilika posvećen taktičkim detaljima u kojima su obje momčadi s minimalnim rizikom i s potpunom kontrolom pokušavale osigurati finale. Tek vrijedi istaknuti priliku Aubameyanga koji u 27. minuti pogodio stativu.


U drugom dijelu Arsenal je imao više prilika, ali za Aubumeyanga se jednostavno lijepe vratnice, dok su dva pokušaja Pepea završila pored vrata. Arsenal nije bio daleko od pogodtka, ali sreća je ovog puta pomazila Villarreal koji će igrati u finalu.

Finale je na rasporedu 26. svibnja na stadionu Miejski u poljskom Gdanjsku.


Tagovi

Edinson CavaniManchester UnitedArsenalVillarrealRoma

Ostale Vijesti