Crveno-žuti dobili zeleno svjetlo za nastup u prvoj ligi

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 31.07.14. | 13:44

Nakon višemjesečne neizvjesnosti zbog financijskih problema, Francuski nogometni savez potvrdio je da se Racing Club de Lens ove sezone može vratiti u prvoligaško društvo...

Lens je prošle sezone osvojio drugo mjesto u drugoj francuskoj ligi, a povratak u Ligue 1 u ovoj sezoni bio je pod upitnikom zbog problema s financijama i nedostatkom potrebnih financijskih jamstava. U dogovoru s Odborom francuskog olimpijskog odbora i krovnog tijela sportske arbitraže, Savez je ipak dozvolio Lensu nastup.

Velik posao odradio je predsjednik kluba Gervais Martel koji je lobirao kod većinskog vlasnika Hafiza Mammadova i osigurao je potrebne garancije za ponovno revidiran budžet, što je bila osnova za žalbu.

"Hafiz Mammadov je uložio velik trud da osigura financijsku injekciju za klub“, rekao je Martel za azerbajdžanskog milijardera, koji završava proces preuzimanja engleskog drugoligaša Sheffield Wednesdaya.

„Ove sezone nećemo niti jedan mjesec biti u minusu“.

Unatoč dozvoli za nastup, Lens će biti pod nadzorom, posebice po pitanju plaća i financija koje su vezane uz zapošljavanja u klubu.

Trener kluba sa sjevera Francuske Antoine Kombouaré sada ima mnogo posla. Čekao je odluku kako bi se posvetio pripremama za novu sezonu, a nije mogao dovesti niti pojačanja. Sada ima samo 12 dana za pripreme za početak natjecanja.

Prvu utakmicu klub nadimka 'Les Sang et Or' – u prijevodu krv i zlato, zbog tradicionalnih crveno-žutih dresova, igraju 9. kolovoza u gostima kod Nantesa, a prvu pred domaćim navijačima vikend iza toga, protiv Guingampa.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

LensSheffield WednesdayNantesGuingamp

Ostale Vijesti