REUTERS/Marko Djurica
REUTERS/Marko Djurica

Crvena zvezda šokirana u 90. minuti, Qarabagu nije pomogla niti Ozobićeva golčina

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.08.22. | 22:49

Benfica je bila uvjerljiva protiv kijevskog Dinama, debitirao je Petar Musa

Kakav je samo šok doživjela krcata Marakana u 90. minuti okršaja protiv Maccabija Haife i potpisala remi 2:2 koji je značio i neigranje Lige prvaka.

Crvena zvezda je bila bolji protivnik u prvom dijelu, imala je 2:0 golovima Pešića i Ivanića nakon 43 minute, da bi onda doživjela hladan tuš na samom kraju prvog dijela. Hazizi je prvo Borjan obranio jedanaesterac, da bi onda u istom napadu Sundgren probušio vratara Zvezde s 30 metara.

Tempo domaćina je pao u drugom dijelu, Maccabi je bio sve bolji, ali se činilo kako će utakmica otići u produžetak. No onda je u 90. minuti Pavkov nespretno zavukao loptu u svoja vrata za 2:2 i konačnih 5:4 za Izraelce.

A Filip Ozobić demonstirao je na utakmici svog Qarabaga i Viktorije iz Plzena zbog čega su mu mnogi nekada predviđali veliku karijeru. Gol kakav je postigao u 38. minuti će se sigurno vrtjeti idućih dana na najavnim špicama, a ne bi ga se posramili niti ponajbolji igrači svijeta.

Nakon jednog ubačaja u kazneni prostor Viktorije lopte se odbila do hrvatskog nogometaša – dočekao ju je na prsa i odmah iz koraka, bez da je lopta pala na tlo potegnu ljevicom u suprotne rašlje. Prava mala majstorija.

To, međutim, nije bilo dovoljno Qarabagu da ovjeri ulaznicu za Ligu prvaka. Viktoria je preko Kopica i Klimenta preokrenula rezultat i nakon 0:0 u prvoj utakmici proslavila prolazak u grupnu fazu.

Benfica pak nije ostavila previše mogućnosti kijevskom Dinamu da i pomisli na mogući preokret u Lisabonu nakon što je zabilježila pobjedu od 2:0 u prvoj utakmici. Portugalski velikan je slavio s tri pogotka s tim da su sva tri odsjela u mreži Kijevljana već do konca prvog poluvremena i to u razmaku od samo 15 minuta.

 Prvo je Otamendi glavom pospremio ubačaj Neresa u 27. minuti, da bi zatim Rafa Silva dignuo na 2:0 u 40.

Konačnih 3:0 postavio je Neres na asist Ramosa. U drugom dijelu su domaći igrači maknuli nogu s gasa i do kraja mirno iskontrolirali događanja na terenu.

Naš Petar Musa debitirao je za Orlove od 53. minute umjesto Ramosa, a u 85. zaradio javnu opomenu. (pz)

Liga prvaka, doigravanje, uzvrati

Utorak, 23. kolovoza

Viktoria Plzeň – Qarabağ 2:1 (0:0)

C. zvezda – Maccabi Haifa 2:2 (2:3)

Benfica – Dinamo Kijev 3:0 (2:0)

Srijeda, 24. kolovoza

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt (0:1)

Trabzonspor – Copenhagen (1:2)

PSV – Glasgow Rangers (2:2)

Sve utakmice počinju u 21 sat, a u zagradama su rezultati prvih nadmetanja.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Liga prvakaCrvena zvezdaMaccabi HaifaQarabagViktoria PlzenFilip OzobićBenficaDinamo Kijev

Ostale Vijesti