Crnoj Gori prijeti drastična kazna: Ispričavam se, utakmica se nije trebala ni nastaviti

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 28.03.15. | 09:10

Sramotna slika iz Podgorice je sinoć obišla cijelu Europe,a utakmica između Crne Gore i Rusije na koncu je trajno prekinuta u 67. minuti utakmice.

Sve je krenulo već u prvoj minuti kada je gostujući golman Akinfejev pogođen bakljom u glavu od strane huligana sa sjeverne tribine. Ruski je vratar završio u bolnici, a nakon toga je došlo i do sukoba crnogorskih i ruskih navijača. Predmeti su letjeli u teren, ali je susret ipak nastavljen.

Trajni prekid utakmice Crna Gora – Rusija, Akinfejev završio u bolnici

Sramota u Podgorici! Golman Rusije pogođen bakljom u glavu, utakmica nastavljena nakon pola sata

No, sredinom drugog dijela, nakon što je domaći vratar obranio penal gostima, njemački sudac posljednji put pokazao put prema svlačionici.

"Ispričavam se igračima i stručnom stožeru naših gostiju zbog svega što su doživjeli u Podgorici. Želim brz oporavak njihovom golmanu Akinfeevu i nadam se da je sve u redu s njegovim zdravljem", poručio je vidno razočarani izbornik domaćina Branko Brnović.

"Igrači su van sebe i utučenii. U svlačionici sam vidio samo veliko razočaranje. Nitko od nas ne znam što bi rekao nakon ovoga. Nemamo više nikakve šanse za odlazak na Europsko prvenstvo. Utakmica je prekinuta nakon 20 sekundi, a nakon toga je teško bilo razmišljati o bilo čenu drugome. Smatram kako se utakmica nije trebala nastaviti nakon prvog prekida".

"Za sve je kriva grupa navijača koja pravi probleme, a ne možemo ih sve staviti u isti koš, jer je velik dio ljudi bio korektan. Nekoga do kože pretresaju, a netko bez problema unese pirotehniku na stadion", zaključio je Brnović.

Vrlo je vjerojatno kako će prvi korak biti upisivanje poraza 0:3 za 'zelenim stolom', a Crnogorci neće pobjeći ni od velike novčane kazne. Gotovo je sigurno kako im prijeti igranje pred praznim tribinama.

"Naša je sreća što predsjednik saveza Dejan Savićević uživa veliki ugled u UEFA-i. Moramo u preostalim susretima napraviti što bolji rezultat i vratiti se na pravi put", zaključio je Brnović.

Sličnog je razmišljanja bio i glavni tajnik FS Crne Gore Momir Đurđevac.

S druge strane, ovne ruske, Fabio Capello je bio taj koji je smirivao cjelokupnu situaciju između crnogorskih i ruskih igrača. 

"Mislim da je utakmica morala biti prekinuta. Da se mene pitalo, ne bi se nastavila ni nakon prvog incidenta. No, sudac je rekao da nastavljamo i morali smo igrati. Ovo je svakako najneugodnija situacija u nogometi, a najljepša je slika bila tijekom intoniranja himni uz aplauze", rekao je talijanski stručnjak.

(Foto: fscg.me)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!
 


Tagovi

Igor AkinfejevRusijaKvalifikacije za EuroCrna Gora

Ostale Vijesti