Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Črnko za Germanijak: "Za sada nemamo službenih ponuda za niti jednog igrača, a naredne sezone želimo ponovno biti hrvatski Atlético Madrid"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 11.07.23. | 17:33

Predsjednik Gorice otkrio je kako će uskoro u klub sletjeti igrač s danskom putovnicom, ali i dodao kako mu je želja da momčad naredne sezone bude brža i agresivnija

„Logično je i normalno da u situaciji kada zaostaješ 12 bodova za suparnikom 12 kola do kraja da razmišljaš u smjeru kako je teško tako nešto izvući. Mislim da je ključna utakmica bila ona sa Šibenikom kada je bilo sedam bodova prednosti i gdje svi računaju da ako Šibenik pobijedi li ulovi bod da ima nedostižnu razliku… Govorio sam u proljetnom dijelu sezone da imamo pet posto šansi, ali sve dok smo imali i najmanju šansu dogovor je bio da ćemo se bacati na glavu“, govori u intervjuu za Germanijak Nenad Črnko, predsjednik Gorice koja je protekle isproducirala nešto što spada pod kategoriju „miracle comeback“. Momčadi iz Turopolja je epitaf već bio otpisan i samo se čekalo kada će i službeno skliznuti u drugi rang hrvatskog nogometa nakon što je u prvom dijelu sezone igrala bezidejan nogomet.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Ali onda su na proljeće zapuhali neki novi vjetrovi i malo po malo, Gorica je sustizala Šibenik, a koji je, uzgred rečeno, neobjašnjivo pao u formi i na koncu su Turopoljci održali glavu iznad vode.

Zato je, veli Črnko, cilj da se to više ne ponovi, ali i otkriva kako se to momčad galvanizirala u tom finišu sezone.

 „Uspjeli smo izolirati momčad od javnosti i medija, nismo davali euforične intervjue niti kada smo pobjeđivali. 'Zatvorili' smo trenera i igrače u svlačionicu i na kraju je prezentacija na terenu potvrdila tu odluku“.

Ali i Šibenik vam je pomogao svojim očajnim nastupima…

„Tako je da. Šibenik nam je svojim lošim predstavama i velikim padom u igri to i omogućio. Treba biti realan, mi jesmo bili dobri, ali i Šibenik je bio loš i na kraju se zbog toga i odvio taj povijesni ostanak“.

Dolazak Željka Sopića na trenersku klupu bio je pun pogodak…

„Mi smo prvo razgovarali sa Sergejom Jakirovićem i tražili smo trenera s takvim karakterom, jer smo bili svjesni da nam treba energija i čovjek koji će znati tu energiju prenijeti na svlačionicu i da to u konačnici može dovesti do pozitivnog rezultata“.

Rekli ste u jednom intervjuu da ste control freak, kako onda doživljavate ovaj prijelazni rok u kojemu ste ostali bez dobrog dijela prošlosezonske momčadi?

„Nemam problema s dolascima i odlascima, imali smo i prošlog ljeta sličnih problema. Dovodili smo igrače poput Ndockyta, a koji se tek sada adaptirao na momčad i sada će nam biti maksimalno pojačanje. Mi smo imali tu sreću da kada nije išlo Vujnoviću i Matavžu, išlo je Mitroviću. Kada nije išlo njemu, uskočio je Fućak, pa Ndockyt… Ali zadržat ćemo kostur momčadi, Banić, Steenvoorden, Pršir, Majstorović, Raspopović, Štiglec, Ndockyt – to su naši igrači i mi na njih računamo, a to je i kičma momčadi“.

Zna se da su upravo Pršir i Krizmanić najvrjedniji eksponati Gorice i za njih se očekuje da ovog ljeta napuste klub, iako će Črnko reći drugačije. Inače, medijskim eterom je prostrujila informacija kako je za Pršira zainteresiran Stuttgart.

„Što se tiče Pršira i Krizmanića, oni su naši igrači i mi na njih računamo. I to na način da će završiti sezonu s nama. Ali na tržištu nikada ne znate. I Kapulica je skrenuo pozornost na sebe, za Majstorovića ej bilo upita. Ono u čemu mi ne smijemo pogriješiti su pojačanja – budžet nam je ograničen pa od pet igrača moramo pogoditi sa četvoricom. Ali hajdemo vratiti film na prvu sezonu – Suk i Steenvooredn su potpisali 31. kolovoza, dakle već debelo u sezoni. Očekujemo da ćemo ovih dana završiti jednog ili dvojicu igrača. Kaže se da se na plac ne ide rano ujutro, već kasno popodne kada je jeftinije“, govori Črnko koji nije želio otkriti o kojim se to točno igračima radi.

„Ne mogu vam reći ime, ali praktički smo sve dogovorili s desnim bekom, inače Dancem, a kojemu je supruga Hrvatica. Za njega se brine Ivan Klasnić, a dolazi iz druge lige i mi iz takvih liga možemo dovoditi igrače koji će biti prevaga. Po svemu viđenom radi se o velikom pojačanju za nas“.

O interesu za druge igrače je rekao:

„Interesa ima, ali klub još nije dobio službenu ponudu“.

Predsjednik Gorice ističe i kako je intencija da momčad bude znatno drugačija u novoj HNL kampanji.

„Želimo ponoviti onaj nogomet iz prve i druge sezone, kada su nas neki nazivali hrvatskim Atletico Madridom. Težit ćemo tome da budemo mlađi, brži i agresivniji. Volio bih i da budem efikasniji, ali svjesni smo da je najbitnije da momčad bude jedno, da se strpamo pod isti krov i da onda klub izbaci pojedinca. Svakom predsjedniku je želja da taj pojedinac bude i najbolji strijelac, da ima ispod 21 godine pa da onda već krenemo razmišljati o budžetu za narednu sezonu. Ali cilj nam je izbjegavanje borbe za ostanak, jer mislim da je Gorica po organizaciji, financijama i respektu koji uživa među prvih 5,6 klubova HNL-a. Ako nam se sve kockice poslože i ako nam to netko o velikih 'dozvoli', onda bi mi rado i zamutili vodu u gornjem dijelu tablice“.



Tagovi

HNK GoricaNenad ČrnkoJurica PrširKrešimir Krizmanić

Ostale Vijesti