Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Crni rujan za Osijek: Slaven Belupo potpuno nadigrao Tomasove trupe i produžio krizu na Opus Areni

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 21:16

Nova loša prezentacija Osječana, koji za pobjedu ne znaju od 20. kolovoza.

Kriza u Osijeku i dalje traje, štoviše, sve je dublja! U dvoboju momčadi koje su se nalazile u negativnom nizu, Slaven Belupo je potpuno zasluženo pobijedio Osijek, na koncu samo s 1-0, jer s obzirom na broj izglednih šansi koje su Koprivničani stvorili, mogli su vrlo lako napuniti mrežu fantastičnog Marka Malenice. Što se gostiju tiče, ovo je bila još jedna prezentacija ispod svake razine, a Stjepan Tomas morat će upravi kluba ponuditi dobar alibi za današnju igru, kao i za dva boda iz zadnjih pet kola. Posljednju pobjedu ostvarili su 20. kolovoza, dok u rujnu nisu upisali nijedno prvenstveno slavlje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U prvih 45 minuta gledali smo izvrsnu utakmicu, dinamičnu i s pregršt prilika te je pravo čudo da nismo vidjeli nijedan pogodak. Ukupno je u prvom poluvremenu domaćin uputio čak 13 udaraca, gosti šest. Doduše, bila su samo po dva udarca u okvir sa svake strane, no bilo je tu doista mnogo izglednih prigoda za gol, pogotovo kod domaćih koji su nizali opasnosti pred Malenicom.

Već nakon 70 sekundi Hoxha se sjajnim driblingom riješio Guedesa, ušao u sredinu i naciljao vratnicu. Potom dvostruka prijetnja za domaćine, Liber je lijepo izvozao Drambajeva, njegov pokušaj Malenica odbija do Štrkalja, ali napadač Farmaceuta pogađa tek u vanjski dio mreže. Nekoliko trenutaka potom, ponovno iz odlične pozicije prijeti Štrkalj, no i dalje neprecizno.

Ponovno je sjajnu priliku imao Štrkalj, a semafor je pokazivao tek 10. minutu. Na ubačaj Štefulja uputio je neprecizan udarac glavom.

Čisti zicer bilježimo i u 22. minuti. Mioč je izašao sam pred Malenicu, koji vršcima prstiju sjajno brani. Ponovno je bivši igrač Osijeka bio u prigodi nakon što je Boras lijepo prošao i povratnom loptom potražio Mioča, ali on promašuje cijelu loptu.

U prvoj minuti sudačke nadoknade konačno se mreža zatresla. Za to je zaslužan bio Renan Guedes, no pogodio je vlastitu mrežu. Na njegovu sreću, VAR se javio i Čulina je poništio gol zbog ruke Agbekpornua u začetku akcije.

Koliko je Osijek bio loš u prvom dijelu, možda i najbolje pokazuje dvostruka izmjena odmah na startu nastavka. Umjesto ukrajinskog dueta Drambajev – Garmaš u igru su ušli Gržan i Lovrić.

Ulazak Ogulinca razigrao je goste, no u jeku uspostave ravnoteže na terenu, Slaven Belupo je zasluženo naplatio brojne prilike. Štrkalj je primio dugu loptu, lijepo odložio za natrčalog Mioča, koji se lakoćom riješio Maneva i krasno zakucao pod gredu. Malenica je ovdje bio bez ikakvih šansi.

U 58. minuti Lepinjica je spriječio polukontru Osijeka tzv. profesionalnim prekršajem, no Čulina nijepokazao drugi žuti za veznjaka domaćih. O ovoj će se situaciji definitivno pričati u analizama suđenja 10. kola.

Dvije velike prilike imao je Kristijan Lovrić u manje od minutu. Prvo je primio loptu na rubu š16-erca, lagano se riješio Borasa i dobro naciljao u suprotan kut. Na njegovu žalost, u posljednji tren ispriječio se Štefulj i vrlo vjerojatno spriječio siguran pogodak. Nedugo zatim, Lovrić je zaprijetio iz slobodnog udarca, no prohujalo je pored desne vratnice.

Domaćini su potom nakratko stali, kao da su se ispuhali i uglavnom su se fokusirali na kontre. Osijek je bio znatno bolji nego u prvom dijelu, no osim Lovrićevih prijetnji, nedostajalo im je konkretnosti u posljednjoj trećini.

Hoxha je ponovno zaprijetio iz slobodnog udarca, njegov oštar šut išao je pod gredu, ali Malenica je i to izvadio. Novu priliku domaćini su imali poslije lijepe kombinacije Hoxhe i Ortiza u 83. minuti, no udarac Kosovara ponovno brani fantastični Malenica.

Do kraja dvoboja nismo vidjeli nijednu izgledniju prigodu, a jedino što možemo izdvojiti je pogreška Čuline koji je u sudačkoj nadoknadi uskratio Osijek za ubačaj iz kuta. No, kako su igrali, teško da bi im i to pomoglo.

Slaven Belupo – Osijek 1-0

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Strijelci: 1-0 Mioč (54., Štrkalj)

Žuti kartoni: Bosec, Lepinjica, Ortiz (Slaven Belupo), Gržan, Manev (Osijek)

Glavni sudac: Ante Čulina (Zagreb), pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dejan Vuković (Zagreb), četvrti sudac: Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Fran Jović (Zagreb), AVAR: Anto Marić (Zagreb)

Slaven Belupo (4-3-1-2): Sušak - Bosec, Boras, Božić, Štefulj - Lepinjica, Liber (66. Šakota), Agbekpornu - Mioč – Štrkalj (82. Ortiz), Hoxha

Osijek (4-1-4-1): Malenica – Guedes (77. Omerović), Duarte, Manev, Drambajev (46. Gržan) - Brlek – Bukvić (73. Živković), Fiolić (57. Nejašmić), Caktaš, Garmaš (46. Lovrić) - Mierez



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaNK OsijekOsijekSlaven BelupoStjepan TomasBenedik Mioč

Ostale Vijesti