Ćorluka je ovu nedjelju čekao deset mjeseci!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 10:44

Konačno!

Vedran Ćorluka nakon deset mjeseci, gotovo 300 dana, vraća se na nogometne travnjake. Hrvatski reprezentativac teško se ozlijedio prošle sezone radi čega nije igrao ozbiljan nogomet gotovo godinu dana, ali danas (14:30 sati) mogao bi zauzeti svoje mjesto u srcu obrane moskovskog Lokomotiva u gradskom derbiju protiv Spartaka.

Lokosi su trenutačno vodeća momčad ruskog prvenstva sa 45 bodova, šest više i utakmicom manje od drugog Krasnodara, odnosno sa utakmicom manje i sedam bodova više od CSKA-a i Zenita koji su na 38. Ćorluka i društvo danas imaju priliku pobjedom u gradskom derbiju eliminirati petoplasirani Spartak iz utrke.

>>> Lokomotiv Moskva vs Spartak Moskva, 21. kolo ruske Premier lige

Ćorluka je dvije uvodne utakmice Spartaka ove godine, protiv Nice u Europa ligi, odgledao s klupe, a danas bi ga iskusni trener Jurij Sjomin trebao poslati u vatru od prve minute. To još nije potvrđeno, ali s obzirom na zgusnut raspored koji očekuje Lokomotiv, trener bi mu zbog rotacije mogao dati povjerenje već od prvog sučeva zvižduka.

Čarli je posljednji put zaigrao 22. travnja prošle godine protiv Amkara (3:3), na toj utakmici je asistirao, ali i doživio rupturu Ahilove tetive zbog koje je morao na najdužu stanku u profesionalnoj karijeri. Četiri dana kasnije operirali su ga u Finskoj i od tad se oporavlja.

Liječnici tvrde kako je sad sve u redu te kako je tetiva spremna za maksimalne napore, ali dugotrajan oporavak prebacio je opterećenje na druge mišiće i tetive u nozi te će morati biti oprezan da se zbog pojačanog „raubanja“ ne pokvari nešto drugo.

Pred Vedranom su ključna dva i pol mjeseca u kojima će hvatati zalet za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, njegovo mjesto u prvih jedanaest reprezentacije trebalo bi biti neupitno, ali čak i senator njegove vrijednosti mora se dokazati izborniku, želi li osigurano mjesto u prvoj postavi.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

RusijaSpartak MoskvaLokomotiv MoskvaVedran Ćorluka

Ostale Vijesti