Ćorluka ispada iz početnog sastava? Dalić: Treba dobro razmisliti o toj poziciji

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.06.18. | 07:56

Izbornik je pokazao da razmišlja vrlo realno.

Odgovor je za Sportske novosti pokušao dati izbornik Zlatko Dalić, a vrlo je izgledno da u korist raspoloženog Andreja Kramarića na klupi ostanu Mandžukić ili Rebić koji se u dvije prijateljske utakmice i nisu previše istaknuli. Pod upitnikom je i tko će igrati lijevog beka, ali izbornik je tu rezolutan:

˝Ne mogu izmišljati, to što imam, s tim igram. Nema povlačenje, a Kramarić nikad nije ispao iz prvih 11. Igrao je cijelu protiv Brazila, ali moja je zadaća da provjerim Mandžukića i Kalinića. Puno je verzija, realno je da moraš odigrati opreznije, a to znači da ne možeš staviti na teren dvojicu napadača˝.

Dakle, po Daliću će očigledno Ivan Strinić biti opcija na lijevom beku, a Andrej Kramarić će biti član prvih 11 umjesto nekog od dvojca Rebić – Mandžukić i to je vrlo dobra odluka. Hrvatska ne smije bez najboljeg ofenzivnog igrača u ovom trenutku, bilo bi ti pogrešno. Dalić je priznao što očekuje od utakmice s Nigerijom:

˝Bit će to čista utakmica. Njihova čvrsta formacija i onda se otvaraju u kontru s tri brza igrača. Moramo znati što nas čeka, a ovo je bio dobar test za to, no kažem, moramo biti bolji u nekim segmentima˝.

Dakle, Nigerija igra slično kao Senegal, otvaraju se jako brzo, a vidjeli smo kako se protiv takve igre snašao Vedran Ćorluka koji nije imao šanse na širokom prostoru protiv Sadia Manea ili bilo kojeg drugog brzonogog Senegalca. Slično će mu biti i s Nigerijom, pa se s pravom postavlja pitanje vrijedi li ga držati u početnom sastavu samo zbog stare slave jer je jasno da nema ni formu ni brzinu. Dalić je dao naznake da je svjestan toga:

˝Ćorluka se vraća, ali treba mu vremena tako da ćemo prije Nigerije trebati dobro razmisliti što i kako na poziciji stopera˝.

Nameće se tu Domagoj Vida kao dobro rješenje, no ni on nema takav kontinuitet kao mladi Duje Ćaleta-Car koji je odigrao fantastičnu sezonu i sa Salzburgom bio u polufinalu Europa lige. Iako je mladi i nov u reprezentaciji, uz Lovrena je jedini u visokom kontinuitetu ove sezone i na toj poziciji Dalić stvarno ima slatke brige. Vedran Ćorluka se cijeni, ali jasno je da to trenutno jednostavno nije dovoljno dobro za ovakvu brzinu igre bez obzira na količinu iskustva i rutine.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Vedran ĆorlukaZlatko DalićAndrej KramarićIvan StrinićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti