Conte sprema Brozu novi ugovor: Dat će mu povišicu i zaštititi se od premierligaša

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.02.20. | 10:32

Marcelo Brozović je kamen zamašnjak oko kojeg se vrti današnji Inter, kako se on okreće, vrti se i Conteova momčad. Šefu je to jasno i uskoro se sprema dati mu bolji ugovor.

Najzaslužniji za to je, mnogi će reći, Antonio Conte koji je napravio hrabre rezove, riješio se najboljeg igrača Maura Icardija i potpuno preuredio svlačionicu. No, on nije jedini koji pobire hvalospjeve za ovosezonska Interova izdanja, naime, talijanska javnost, čak i onaj dio koji ne voli Nerazzurre, klanja se Interovom motoru Marcelu Brozoviću. Naš veznjak i njegov i Inter vratili su se iz ponora nakon 0:2 protiv Milana i slavili 4:2, to je drugi najveći pokriveni zaostatak u milanskom derbiju ikad, a hrvatski reprezentativac bio je jedan od najboljih na terenu. Kako se okretao Broz, tako se okretala Conteova momčad, a šlag na tortu bila je njegova bombetina u 51. minuti koja je inicirala preokret.

 

 

Neumorni hrvatski veznjak ove sezone je kamen zamašnjak igre lidera talijanskog prvenstva i nezamijenjiv je igrač u Conteovom sustavu. Naprotiv, jedino je Romelu Lukaku odigrao više od njega ove sezone u Serie A, a Broz je u tekućoj sezoni sakupio 21 utakmicu za Inter u prvenstvu i na terenu proveo 1824 minute.

Prije svega, hrvatski reprezentativac neumoran je trkač, preciznije najbolji u talijanskom nogometu s prosječno pretrčanih 12.57 kilometara po susretu. Ali ono što je najbitnije, to su pametno pretrčani kilometri, rijetko trči uzaludno. Obrambeno, zadaća mu je predvoditi pritisak na suparnika kad ima loptu u posjedu, odnijeti loptu čovjeku koji ju ima i pripremiti tranziciju u napad. Njegova agresivnost i sjajan pregled igre te iznimno baratanje loptom čine ga stalnom prijetnjom za suparnika. Ono što je većina momčadi ove sezone naučila jest kad vam Broz uzme loptu, s oproštenjem, u „govnima ste“.

Čak i ako se Conteova igra ne bazira na kontranapadima uglavnom, Interova brza tranzicija u takvim situacijama već je nekoliko puta donijela ploda, a za sve to najzaslužniji je upravo Broz i njegova sposobnost pronalaska nekog iz dvojca Lukaku-Martinez. To Broza čini jednim od najboljih obrambenih veznjaka i najboljih plejmejkera u ligi s prosjekom od 2.8 oduzetih lopti i 70 od 78 uspješnih dodavanja po susretu (pet asistencija dosad).

Ofenzivno, on je Interov metronom. Interov 3-5-2 dizajniran je za kontroliranje utakmice, a Broz u njemu uživa. Iz središta terena diktira igrom crno-plavih, svaki posjed ide preko njega i bira najbolji put za prolazak kroz suparničke linije.

To nije sve, karkater bivšeg igrača Dinama, navodno je ono što najviše oduševljava Antonija Contea i nije tajna kako mu je zato Broz jedan od omiljenih likova u svlačionici. Brozović na ukazano povjerenje odgovara sjajnim partijama, a iako mu golovi nisu primarna zadaća, zabio ih je već tri u prvenstvu.

Sve to natjeralo je Contea i Interovu upravu da već počne razgovarati o novom ugovoru za Marcela, a njegovo ime naći će se u raspravama o povišici uz napadača Lautara Martineza. Novi ugovori za njih dvojicu trenutačno su prioritet Beppeu Marotti i društvu.

On i Ausilio dat će svoj prijedlog novog Brozovog ugovora Suning grupi u nadolazećim mjesecima i nadaju se kako će ga Broz potpisati. Važeći mu istječe u lipnju 2022. godine pa nema žurbe za novim, ali u klubu su svjesni njegovog napredka u odnosu na vrijeme kad je potpisivao važeći i spremaju mu se povisiti plaću i, što je najbitnije, ukloniti otkupnu klauzulu.

 

Naime, Broz je zadnji ugovor potpisao dok njegova budućnost u Interu nije bila tako blistava, odnosno preciznije je reći, potpisao ga je dok je počinjao postajati ono što je danas, pa je u ugovoru imao klauzulu prema kojoj može otići, ponudi li netko 60.000.000 eura. Danas je taj iznos sitnica za premierligaške klubove i uz to što želi nagraditi Brozovića, Conte se želi zaštiti kako ne bi ostao bez njega. Također, trebala bi stići i povišica... Trenutačno zarađuje 125.000. eura tjedno, odnosno oko 6.500.000 eura na godinu brutto, a s novim ugovorom mogao bi unazaditi bogate Kineze za oko 185.000 eura, odnosno 9.500.000 eura godišnje. Toliko, naime, zarađuje najbolje plaćeni interovac Romelu Lukaku pa vjerojatno Brozović ne bi mogao dobiti više od toga. Dobije li toliko, ući će u društvo najplaćenijih hrvatskih sportaša.

Srećom po Contea i društvo, Brozović nikad nije pokazao nezrelost po tom pitanju i nije srljao pri donošenju odluka o svojoj budućnosti pa će, uvjereni smo, kad nova ponuda dođe, sjesti i dobro razmisliti što i kako dalje...

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

prijelazni rokInterMarcelo BrozovićAntonio Conte

Ostale Vijesti