Reuters/Ed Sykes
Reuters/Ed Sykes

Čolak zabio, Barišić asistirao, a trener Rangersa oduševio Otok svojim fair-play potezom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 12.02.23. | 20:46

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti poveli 1-0, imali su i 2-2, no Rangers je četiri minute prije kraja zabio za pobjedu.

Nogometaši Rangersa izborili su plasman u četvrtfinale škotskog Kupa nakon što su u susretu osmine finala pobijedili Partick Thistle sa 3-2.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti poveli 1-0, imali su i 2-2, no Rangers je četiri minute prije kraja zabio za pobjedu.

Partick Thistle, koji se nalazi na petom mjestu drugog razreda škotskog nogometa, poveli su u 35. minuti golom Kevina Holta iz jedanaesterca.

Izjednačio je hrvatski napadač Antonio Čolak u 50. minuti svojim 15. golom u 30. nastupu za Rangers.

U 65. minuti je domaćin imao kazneni udarac, no James Tavernier nije bio precizan. Ipak, rezultat je preokrenuo Malik Tillman u 71. minuti. No, samo dvije minute kasnije izjednačio je Scott Tiffoney.

Pobjedu Rangersu donio je James Sands u 86. minuti nakon ubačaja Borne Barišića iz kornera.

Gol Čolaka i asistenciju Baršića pogledajte OVDJE

A dramatičnu utakmicu Rangersa i Particka u petom kolu Škotskog kupa obilježio je nekorektan potez kod 1:1. Igrač Rangersa Malik Tillman nije poštivao nepisano pravilo fair-playa i zabio je za 2:1, nakon čega je nastala gužva u kojoj je živce izgubio i naš igrač Borna Barišić. Svjestan da je pogodak postignut na nekorektan način, trener Rangersa Michael Beale naredio je da se gostima pusti izjednačenje.

Pogledajte fair-play Rangersa OVDJE

Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Celtic, Hearts, Kilmarnock, Ayr United, Inverness Caledonian Thistle, te Raith Rovers. Posljednji putnik bit će poznat nakon susreta Darvel - Falkirk. (Hina, G)


Tagovi

Glasgow RangersAntonio-Mirko ČolakBorna Barišić

Ostale Vijesti