Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Cokaj putevima Lacike: Povremeni albanski reprezentativac vraća se u HNL!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 17:36

Cokaj je u Panathinaikosu proveo sezonu i pol.

Nakon što se Laszlo Kleinheisler vratio iz Panathinaikosa u HNL, istu stvar je napravio i Enis Cokaj. No, kao i Lacika, albanski veznjak nije se vratio u 'matični' klub, već će danas ili sutra službeno postati novim igračem Osijeka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Cokaj je u Lokomotivu stigao prije šest godina, još kao tinejdžer, a od ljeta 2019. bio je standardni član zagrebačkog kluba. Dobre igre u HNL-u omogućile su mu čak i pet nastupa za reprezentaciju Albanije, a prošlog ljeta je u transferu 'teškom' milijun eura prešao u Panathinaikos. U grčkom klubu igrao je povremeno, a u tekućoj sezoni potpuno je ispao iz rotacije Ivana Jovanovića. Klubu atenskog velikana krajem prosinca preuzeo je legendarni Turčin Fatih Terim koji je definitivno prekrižio Cokaja iz rotacije.

Povremeni albanski reprezentativac tako se odlučio na povratak u HNL. Iduća destinacija bit će mu Osijek koji bi ga sutra, možda čak i večeras trebao službeno predstaviti kao novo pojačanje kluba.

Cokaj je u HNL-u upisoa 94 nastupa, za Lokomotivu ukupno 102 u kojima je zabio pet pogodaka i upisao 11 asistencija. U 27 nastupa za PAO nije ostvario konkretni učinak, a zabilježio je i pet nastupa za Albaniju, suparnika Hrvatske na Euru, posljednji krajem 2022. godine. Povratak u HNL prilika mu je da se nametne izborniku Sylvinhu i izbori se za mjesto na predstojećem Euru.



Tagovi

Enis CokajOsijekNK LokomotivaLokomotiva ZagrebPanathinaikos

Ostale Vijesti