Bernd Thissen/DPA
Bernd Thissen/DPA

Cluj predvođen Hrvatima upisao drugu pobjedu, Partizan nije poremetio ni prekid do pobjede protiv Soldinog Kölna

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 20:30

Odigrani su susreti 4. kola Konferencijske lige

Važnu pobjedu na putu ka prezimljavanju u Europi upisao je danas beogradski Partizan protiv Köln. Slavili su na domaćem terenu s 2:0 i tako privremeno zauzeli čelo tablice u skupini D Konferencijske lige nakon 4. kola.

Poveo je Partizan u 15. minuti. Posjed je možda bio na strani Nijemaca, ali prilike su bile na strani domaćih koji su prvu realizirali kad je Diabate iskoristio pogrešku Hubersa i zabio za 1:0. Utakmicu je obilježio i prekidu u 32. minuti kad se dim nadvio travnjakom. Grobari su upalili pirotehniku, a sudac pokazao igračima i klupi za rezerve put prema svlačionici dok se situacija ne smiri. Pet minuta je trajao prekid, a dobra igra domaćih se nastavila i nakon toga.

Konačan rezultat od 2:0 postavio je Gomes u 52. minuti i zavio Köln u crno. Za goste je cijeli susret odigrao hrvatski stoper Nikola Soldo koji je proteklog ljeta prešao tamo iz Lokomotive.

Prekida je bilo danas i u Rumunjskoj gdje je Cluj upisao drugu pobjedu u skupini G. Klub koji broji nekolicinu hrvatskih igrača slavio je s 2:0 protiv Slavije Prag. Poveli su u 11. minuti golom Deaca iz jedanaesterca, a izborio ga je hrvatski veznjak Karlo Muhar. U kaznenom prostoru Slavije srušio ga je Olayinka, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje bio precizan Deac.

Slavia je pritiskala, šutirala više i imala loptu u nogama, ali Cluj je bio precizniji. Tako je konačan rezultat od 2:0 postavio Yuri Matias u 84. minuti. Od Hrvata za Cluj su cijeli susret odigrali Denis Kolinger i Muhar, Lovro Cvek je ušao u 46. minuti, a Karlo Bručić je odgledao s klupe.

Ovom pobjedom Cluj je privremeno zasjeo na čelo skupine G sa sedam bodova. (rv)

Konferencijska liga 4.kolo, 13. listopada

Skupina A

Basaksehir – RFS 3:0

Fiorentina – Hearts 5:1


Skupina B

FCSB – Silkeborg, 21.00

West Ham – Anderlecht, 21.00


Skupina C

Austria Beč – Villarreal 0:1

Hapoel Be'er Sheva – Lech, 21.00


Skupina D

Partizan – Köln 0:2

Nice – Slovacko, 21.00


Skupina E

Apollon Limassol – AZ Alkmaar 1:0

Vaduz – Dnipro-1, 21.00


Skupina F

Djugarden – Gent 4:2

Shamrock – Molde, 21.00


Skupina G

Cluj – Slavia Prag 2:0

Ballkani – Sivasspor, 21.00


Skupina H

Slovan – Basel 3:3

Žalgiris – Pjunik, 21.00



Tagovi

Nikola SoldoKölnKonferencijska ligaPartizanClujKarlo MuharLovro CvekDenis Kolinger

Ostale Vijesti