Pixsell
Pixsell

Član šampionske Rijeke i bivši hrvatski U-21 reprezentativac pojačao novog norveškog prvoligaša

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 20:38

Bez kluba bio je mjesec i pol dana.

Početkom godine Dario Čanađija napustio je Sarpsborg 08 i nakon mjesec i pol dana provedenih na 'tržištu rada' pronašao je novog poslodavca, norveški Aalesunds koji je prošle sezone izborio plasman u elitni rang norveškog nogometa. Riječ je o 107 godina starom klubu koji je u dva navrata osvojio Kup Norveške (2009. i 2011.) i jedan naslov druge lige (2019.), a prošle sezone je kao drugoplasirana momčad drugog ranga norveškog nogometa izborio povratak u elitu.

Čanađija je 27-godišnji Bjelovarac koji je prošao omladinske škole Mladosti iz Ždralova, Bjelovara, Varteksa i Slaven Belupa u kojem se susreo i sa seniorskim nogometom. U Rijeku je prvi put stigao 2014., kao hrvatski U21 reprezentativac, a brzo je prešao na posudbu u talijansku Speziju, a u sezoni 2016./17., u kojoj je Rijeka osvojila duplu krunu odigrao je 29 utakmica, svaki put ulazivši s klupe za pričuve.

Na kraju sezone otišao je na posudbu u Olimpiju, a kasnije je još igrao za Slaven Belupo (drugi put) i Goricu. Krajem 2020. otišao je u rumunjsku Astru da bi prošlog ljeta postao članom već spomenutog Sarpsborga u kojem je bio standardni prvotimac. No, klub koji je izbacio Rijeku u kvalifikacijama za Europsku ligu 2018., završio je osmi, a Čanađija se preselio u 444 kilometara udaljeni Sarsprbog koji se nalaz na zapadnoj obali skandinavske države.

Nova sezona prvenstva Norveške kreće u travnju.



Tagovi

Dario ČanađijaHMNK RijekaHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti