Član početnih 11 Leicestera iz šampionske sezone potpisao za španjolskog drugoligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.09.19. | 10:42

Nekada je igrao sa Vardyjem, Mahrezom i Kanteom, a danas će mu novi suigrač biti Toni Datković

Podsjećamo, Okazaki je nedavno potpisao za Malagu ali ga je španjolski klub otpustio nakon samo 34 dana provedena u klubu. Okazakiju očito nije bilo tako ružno na Pirinejskom poluotoku pa je tako odlučio potpisati za novi klub, ali će se morati sa krajnjeg juga uputiti na krajnji sjever Španjolske budući da su dva grada udaljena nešto manje od 1000 kilometara.

Sa svojim novim klubom japanski napadač potpisao je jednogodišnju suradnju s mogućnošću produženja, a njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi četiri milijuna eura.

Okazaki je bio član zlatne generacije Lisica koja je u sezoni 15./16. osvojila Premier ligu. U klub je stigao kao zamjena za Andreja Kramarića ali je veoma brzo bolje „kliknuo“ sa Vardyjem i ostatkom kompanije pa je tako hrvatski napadač morao mijenjati sredinu dok je Japanac postao član udarnih 11.

Ovaj 33-godišnji napadač je za reprezentaciju Japana skupio nevjerojatnih 119 nastupa, a u listu strijelaca upisao se čak 50 puta.

Bez ikakve dvojbe riječ je o jednom od najboljih japanskih nogometaša svih vremena, a u novom klubu, osim Tonija Datkovića, dočekat će ga veliki broj zanimljivih igrača kao što su Cristo, Jorge Pulido, Sergio Gomez i Pablo Insua što dovoljno govori o ambicijama ove momčadi da sljedeće godine igraju u La Ligi.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2107487456024211&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Toni DatkovićShinji OkazakiHuescaLeicester

Ostale Vijesti