Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Cityjevi Hrvati zaradili odlične ocjene: "Baš nijednom nije pogriješio, imao je monopol nad loptom"; "Nema pravo biti ovako dobar s 22 godine"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 09:25

Kovačić i Gvardiol odigrali su 90 minuta u pobjedi protiv Newcastlea u FA Cupu

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u polufinale ovosezonskog engleskog FA Cupa nakon što su na svom Etihad stadionu bili bolji od Newcastlea s 2-0. Manchester City je time postao prva momčad u povijesti koja se po šesti put u nizu plasirala u polufinale ovog uglednog natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol bili su u udarnoj momčadi Cityja te su odigrali cijelu utakmicu. Obojica su za svoje nastupe zaradila jako dobre ocjene engleskih medija, ali i navijača.

Goal je Kovačića ocijenio osmicom, koliko je dobio i Bernardo Silva te su bili najbolje ocijenjeni u redovima pobjednika.

"Imao je monopol na posjed lopte u jednom trenutku i baš nijednom nije pogriješio. Igrao je tako da je djelovalo kao da je lako igrati", piše o Kovačiću Daily Mail nagrađujući ga ocjenom 7.5.

Daily Mail o Gvardiolu piše da se odupro testovima brzog Jacoba Murphyja i ocjenjuje ga sa 6.5, dok mu Manchester Evening News i portal Goal daju ocjenu 7.

"Anthony Gordon mogao je zadavati probleme Cityju i upravo je Gvardiol zaslužan za to što je napadač Newcastle bio neprimjetan", piše Manchester Evening News.

Navijači također nisu štedjeli pohvale za Hrvata, pa je jedan od njih zaključio da Gvardiol "nema pravo biti ovako dobar s 22 godine", dok drugi ističu luksuz koji City ima jer Hrvat jednako dobro igra objema nogama. (G)




Tagovi

Manchester CityJoško GvardiolMateo KovačićPremier ligaPremiershipFA Cup

Ostale Vijesti