Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

City u sjajnoj utakmici propustio nokautirati Real: Benzema osigurao neizvjestan uzvrat u Madridu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 22:38

Građani su nadigrali Kraljeve, ali nose samo pogodak prednosti u Španjolsku

Igrači madridskog Reala valjda ni sami nisu svjesni kako na Santiago Bernabeu nose samo jedan pogodak minusa nakon što ih je City sasvim nadigrao na Etihadu u prvom polufinalnom srazu Lige prvaka. Ali, Real je pokazao zbog čega je praktički privatizirao ovo natjecanje i zbog čega se u njemu osjeća kao u svom dvorištu i s ovih 4:3 izuzetno frustrirani mogu biti jedino Građani.

Dok još igrače Reala nije ni pošteno probio znoj, City ih je već ulovio na krivoj nozi. Lopta je stigla do Mahreza na desnoj strani koji je u karakterističnom stilu zalomio prema sredini. Varkom tijela je trznuo Modrića, dignuo glavu, primijetio sjajno utrčavanje De Bruynea koji se ubacio ispred Carvajala i u padu glavom pospremio pravovremeno posluživanje suigrača za veliko slavlje na Etihadu. Na semaforu su tek stajale dvije minute.

De Bruyneov pogodak pogledajte OVJDE

Nisu se kapljice znoja stigle slijevati niz čela igrača Reala ni kod drugog gola koji je pao devet minuta kasnije. Foden je izvukao Militaa skroz do lijeve korner zastavice pa dao za De Bruynea. Belgijski veznjak je zatim uputio centaršut, lopta je očešala Kroosa pa stigla do „vrućeg“ Jesusa. Brazilski napadač je štopao džonom, leđima okrenuo Alabu i matirao Courtoisa za 2:0. U 11. minuti polufinala Lige prvaka protiv Reala…

Jesusov gol pogledajte OVDJE

Već u 29. minuti viđen je novi blitzkireg Građana - Jesus za De Bruynea, ovaj produžio iz prve za Fodena čiji udarac odlazi malo pored desne vratnice

A onda smo vidjeli zašto se svi u Europi pribojavaju Reala. Iz nikakve igre Kraljevi su stigli do smanjenja vodstva, a to će do kraja ovog susreta biti njihov lajtmotiv u ovoj utakmici. Strijelac? A tko drugi nego Karim Benzema. Modrić je klizećim startom izborio loptu, Mendy ubacio, a francuski napadač ljevicom iz voleja zabio za 1:2 u 33. minuti.

Gol Benzeme pogledajte OVDJE

Drugi dio je ponovno započeo sa Cityjem u prvom planu, a u 48. minuti je sreća po tko zna koji put poljubila Real. Mahrez je naciljao drugi kut, a lopta se od stative odbila točno na nogu Fodena koji na crti pogađa Carvajala.

Zatim su se u 53. minuti konačno Fodenu vratili svi promašaji. Domaćin je probio desnu stranu, loptu je u srce 16-erca ubacio Fernandinho, a Foden glavom zakucao loptu u mrežu za potpuno zasluženih 3:1.

Fodenov pogodak pogledajte OVDJE

A onda opet Real – Vinicius je na lijevoj strani propustio loptu kroz noge koja je prošla i kroz noge Fernandinhu, nastavio je zatim trk u kazneni prostor pa elegantno zabio za 2:3 samo dvije minute nakon Fodenovog gola.

Viniciusov trk i pogodak pogledajte OVDJE

Guardolin sastav se vratio na dva gola razlike u 74. minuti. Kroos je na rubu kaznenog prostora srušio Zinchenka, sudac je pustio prednost, a Bernardo Silva pokupio loptu, i potegnuo u prve rašlje. Courtois je samo pogledom ispratio loptu.

Silvin pogodak pogledajte OVDJE

Nova pogreška Cityja donijela je i novi pogodak Realu. Laporte je nakon kornera igrao rukom u 16-ercu, a penala se prihvatio Benzema. Ederson je legnuo, a francuski napadč panenkom osigurao napeti uzvrat u Španjolskoj.

Benzemin penal pogledajte OVDJE

Stisnuo je Pepov sastav Real do kraja susreta, frcale su prilike pred gostujućim golom, ali više se rezultat nije mijenjao.


Tagovi

Liga prvakaManchester CityReal Madrid

Ostale Vijesti