REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

City i Atletico u obrnutim ulogama: Građani obranili prednost i prošli u polufinale

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.04.22. | 23:11

Na koncu smo vidjeli i šakački obračun u kutu terena

Nevjerojatne scene smo pratili večeras na Wando Metropolitani, i tu ne mislimo na šakački obračun u posljednjim minutama. Gledali smo Manchester City kako protiv Atletico Madrida zadnjih gotovo pola stoji u bloku s deset igrača i grčevito brani prednost od 1:0. U obrnutim ulogama, bolje se snašao otočki sastav i na koncu s 0:0 u uzvartu ovjerio kartu za polufinale Lige prvaka.

Od starta utakmice bilo je jasno da se Atlético odlučio zauzeti otvoreniji stav. Doduše, jedino su Joao Felix i Antoine Griezmann imali dopuštenje za prelazak centra, za razliku od prve utakmice u kojoj su igrači Atletica stajali u formaciji 5-5-0, kako je to okarakterizirao Kevin De Bruyne.

U 10. minuti je čak vratar Ederson morao reagirati u maniri libera očistiti jednu opasnu loptu ispred svog kaznenog prostora. No to nije značilo da je sastav Diega Simeonea imao terensku inicijativu u prvom dijelu. U 20. minuti je City pojurio u kontranapad, De Bruyne je pronašao Silvu na lijevoj strani, koji se zatim upustio u dribling protiv Savića, ali branič španjolskog sastava mu je uspio oteti loptu.

Deset minuta kasnije City je zabilježio veliku priliku – Walker je ubacio s desne strane, a nakon toga je Gundogan pogodio vratnicu. No tu nije bio kraj, lopta se u nastavku akcije odbila ponovno do Gundogana koji je glavom pucao u blok, a onda su igrači Atletica ipak uspjeli očistiti opasnu situaciju pred svojim golom.

U 35. smo vidjeli i prvi pokušaj Atletica u ove dviej utakmice. Kondogbia je u nedostatku boljih opcija odlučio odapeti izvana, a od bloka se taj udarac odbio u naručje Edersonu. Utakmica u prvom dijelu nije ponudila previše sadržaja, a Atletico je trebao u drugom dijelu zaigrat još otvorenije. I to se upravo dogodilo.

Lodi je u 51. minuti stigao na suparničku polovicu, no nije se baš proslavio svojim centaršutom s lijeve strane jer je naciljao Edersonove ruke. Šest minuta kasnije, nova šasna za domaćina. Grirezmann je pucao s 20 metara iz voleja, no ipak pored vratiju Cityja. To je ujedno bio i najoapsniji pokušaj Madriđana u dotadašnjih ukupno 147 minuta igre.

A prije toga je Llorente ubacio s desne strane, a Felix je loše pucao glavom. I kako je utakmica odmicala svome kraju, tako se jezičac na vagi prebacio na stranu Atletica. Domaći su zauzdali utakmicu, potjerali City na njihovu polovicu i počeli nizati prilike.

U 77. minuti je De Paul neprecizno pucao iz voleja, ali je prije toga Correa pao u 16-ercu Građana. Prvi dojam je bio da se radi o kaznenom udarcu, ali na kraju od penala nije bilo ništa.

City se povukao u blok, nešto što je nezamislivo za momačd Pepa Guardiole, a na koncu je panično branio tih 1:0 s Etihada. U 87. minuti je Atletico u dva navrata bio blizu produžetaka – Cunha je pucao, a lopta je od bloka otišla u korner. Nakon toga je Savić bio neprecizan iz blizine.

I onda se na koncu, inače pristojna utakmica, rasplamsala, ali na krivi način. Foden je završio na travnjaku, kotrljao se ofenzivac Cityja van pa unutar terena, što je iznerviralo Savića koji ga je vlastoručno došao uvjeriti da bi trebao ležati kraj terena. To je podignulo obje klupe na obračun kod kornera, a najdeblji kraj je izvukao Felipe koji je zaradio crveni karton. Do kraja se rezultat više nije mijenjao i slavlje Građana je moglo krenuti. A Pep je postao rekorder s devet ulazaka u polufinale Lige prvaka...

Liga prvaka, četvrtfinale

Utorak, 12. travnja

Bayern – Villarreal 1:1 (0:1)

Real Madrid – Chelsea 2:3 produžeci (3:1)

Srijeda, 13. travnja

Atletico – Manchester City 0:0 (0:1)

Liverpool – Benfica 3:3 (3:1)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica.

Parovi polufinala

Liverpool – Villarreal (27.IV./4.V.)

Manchester City – Real Madrid (27.IV./4.V.)

Finale se igra 28. svibnja u Parizu (Stade de France)


Tagovi

Manchester CityAtletico MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti