Čistka u Dinamu: Majera želi Osijek, Gavranović i Andrić na izlaznim vratima?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.12.19. | 11:09

Ovog siječnja moglo bi biti prometno u Maksimirskoj 128

Lovro Majer, iako je bio predodređen za novog nositelja Modrih, nikako ne uspijeva u kontinuitetu prikazati igre radi kojih je Dinamo prošlog ljeta Lokomotivi odlučio uplatiti 2,5 milijuna eura na ime odštete kako bi ga učinili svojim igračem.

Majer je dobivao priliku, ali nije ju koristio kako se to od njega očekivalo, a sada je pao na tek treći izbor Nenada Bjelice na mjestu ofenzivnog veznjaka nakon što se Luka Ivanušec promaknuo u prvu zamjenu za Danija Olma.

U nekim hrvatskim medijima pojavile su se izjave predsjednika Ivana Meštovića koji je po pitanju dolaska Majera rekao sljedeće:

"Želio bih Lovru Majera! Već dugo maštam da ga vidim u Osijeku..."

Nadalje, nije Majer jedini koji je na izlaznim vratima maksimirskog kluba.

Nezadovoljan svojim statusom drugog napadača (?), Mario Gavranović mogao bi već ove zime promijeniti sredinu. Prema nekim saznanjima 30-godišnji Švicarac hrvatskih korijena dobio je slobodne ruke u pronalasku novog kluba, a ukoliko se pojavi ponuda koja će zadovoljiti interese igrača i kluba, ovaj bivši napadač Xamaxa, Schalkea, Zuricha i Rijeke nakon tri godine provedene u Dinamu mogao bi napusti klub s kojim je osvojio dva prvenstva Hrvatske i jedan Kup.

Gužva u napadu koštala je i Komnena Andrića. Ovaj stasiti napadač u Dinamo je stigao iz zaprešićkog Intera, ali se u gustoj konkurenciji nije uspio naigrati. Povrh svega, Andrić se i teže ozlijedio, ali bi za nastavak sezone trebao biti spreman.

Prema informacijama s kojima raspolažu Sportske novosti, Andrić bi u nastavku mogao na posudbu. Najglasnije se spominju Varaždin i Inter, ali prema saznanjima portala Germanijak u priču se uključila i Istra.

Pored prethodno navedenog trojca koji je blizu odlaska, još jedan od onih koji je nezadovoljan svojom minutažom i koji bi ove zima mogao napustiti maksimirski klub je Iyayi Atiemwen.

23-godišnjak iz Nigerije prošle veljače stigao je u Goricu, a u svojih godinu dana provedenih u Turopolju postao je hit veznjak 1.HNL. Ovog siječnja Dinamo ga je doveo za velikih 2,65 milijuna eura, ali Atiemwen je više ostao zapamćen unazad godinu dana po scenama i potezima van terena, nego po onima na njemu.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F1832444160195210&width=500" width="500" height="493" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F1867031023403190&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Nigerijac može igrati na sva tri mjesta ofenzivnog veznjaka, a on bi baš kao i njegov suigrač Komnen mogao na neku posudbu, iako je za Atiemwena izglednije da će ona biti u nekom od klubova van 1.HNL.

Ukoliko se neki od ovih odlazaka i dogodi, usprkos činjenici što ima i više nego zadovoljavajući igrački kadar, Bjelica bi mogao potražiti neka nova rješenja, naročito kada je svima jasno da će biti pravo malo čudo ako klub uspije u svojim redovima nakon ovog ljeta zadržati igrače poput Olma, Petkovića, Oršića i Livakovića.

Bilo kako bilo, ovog siječnja bi moglo biti jako prometno u Maksimirskoj 128.

(foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebMario GavranovićLovro MajerLuka IvanušecKomnen AndrićIyayi AtiemwenZimski prijelazni roktransferi

Ostale Vijesti