Čista lova! Manchester City zaradio 9 milijuna eura za igrača koji nikada nije igrao za njih

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 03.07.17. | 14:39

Ima i nekih nejasnoća u cijeloj priči.

Manchester City je ovog ljeta već doveo Bernarda Silvu i Edersona, na pragu je još nekoliko igrača, ali 'Građani' rade i na odlascima. Jedan od igrača koji su napustili Etihad je 26-godišnji Aaron Mooy na kojem je City lijepo zaradio.

Mooy je u Manchester došao prošlog ljeta iz Melbourne Cityja, još jednog kluba u vlasništvu City Football grupacije. Ovaj vezni igrač je prethodno svojim igrama oduševio sve poklonike australske lige, a kao jedan od najboljih igrača tog natjecanja privukao je pažnju mnogih klubova, poglavito s Blistog Istoka.

Najkonkretniji je bio All-Nassr iz Saudijske Arabije koji je Melbourneu ponudio 2 milijuna dolara, no ta poruka je odbijena. Zato je nekoliko mjeseci kasnije Mooy otišao u Manchester i to – potpuno besplatno. Jasno je zbog čega se dogodio ovakav razvoj događaja.

Mooy se u Cityju nije naigrao, dapače nije odigrao niti jednu minutu već je odmah posuđen u Huddersfield. S tim je klubom izborio promociju u Premiership, a čelnici Huddersfielda su bili toliko oduševljeni njegovim igrama pa su ga prije par dana otkupili za 9,1 milijun eura.

City je tako zaradio čistih 9,1 milijun eura za igrača koji nikada nije zaigrao za njih. Nije loše, morate priznati.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Aaron Moiyprijelazni roktransferinogometni transferi

Ostale Vijesti