Pixsell
Pixsell

Ćirina smrt potresla je regiju: Oglasili se Andrej Plenković, Eduardo da Silva, Robert Prosinečki, FK Partizan…

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.02.23. | 11:33

Otišao je Trener svih trenera...

U Zagrebu je, dan prije svojeg 88. rođendana, preminuo Miroslav Ćiro Blažević, od milja zvani Trener svih trenera. Iako se dugo borio s teškom bolešću, njegova je smrt sve zatekla, a očekivano su stigle i reakcije sa svih strana.

"Napustio nas je Miroslav Blažević. Legendarni Ćiro, osvajač svjetske bronce iz 1998., zauvijek će biti upisan u povijesti hrvatskog naroda i sporta. Njegovo znanje, postignuća i čovjekoljublje ostaju trajna inspiracija budućim generacijama. Iskrena sućut obitelji", uputio je izraze sućuti povodom Ćirine smrti hrvatski premijer Andrej Plenković.

"Imali smo specifičan odnos. Veliki šok, koliko god smo znali da ima rak. Obilježio nam je karijere, odnose, imamo puno sjećanja. Jako teško nam je. Mislim da je bio jedan pravi borac. Neće više ništa bit isto bez njega. Uvijek će biti tu s nama. Mislim da je proživio jedan lijep život i neka mu je laka zemlja", oprostio se Robert Prosinečki od Ćire u razgovoru za N1.

"Mislim da će gore imat šta pričat s ljudima. Cijela moja karijera uvijek je bila nekako povezana s njim. Imali smo odličan odnos. Možda sam kao bio klinac nešto ljut. Pamtit ćemo ga po najljepšim stvarima. Falit će nam svima, hrvatskom nogometu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih", dodao je Robert Prosinečki.

Eduardo Da Silva je na Instagramu objavio fotografiju sebe i Ćire te kratko poručio:

"Trener svih trenera. Počivaj u miru, legendo."

Iz Partizana su, baš kao i iz sarajevskog Željezničara, među prvima napisali oproštajnu poruku:

"Uz duboko poštovanje prema njegovom radu i postignućima u karijeri, FK Partizan se oprašta od legendarnog Miroslava Ćire Blaževića. Njegovoj obitelji i prijateljima upućujemo iskrenu sućut", poruka je beogradskog Partizana, dok su iz Željezničara poručili sljedeće:

„Ćiro, počivaj u miru! Nekadašnji izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, preminuo je u 88. godini života. FK Željezničar izražava najiskrenije sućut obitelji Blažević, prijateljima i svim ožalošćenima.“

Reakcija, naravno, stižu sa svih strana svijeta, a na Ćirin odlazak osvrnuli su se i najveći svjetski mediji poput Marce, L'Équipea, Gazzette, The Suna i mnogi drugi.


Tagovi

Miroslav BlaževićĆiro BlaževićRobert ProsinečkiAndrej PlenkovićEduardo da SilvaPartizanŽeljezničar

Ostale Vijesti