Slavko Midzor/Pixsel
Slavko Midzor/Pixsel

Cibona u tijesnoj završnici slomila Goricu u prvom kolu Lige za prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.03.22. | 19:01

Vukovi su bili stabilniji u zadnjim momentima i stigli do važnih bodova

Teže od očekivanog je Cibona slavila u prvom kolu Lige za prvaka protiv Gorice rezultatom 74:69. Sastav Gašpera Okorna je u Draženovom domu bio u egalu do zadnje minute, a gosti su čak imali loptu u rukama za produžetak na 20 sekundi do kraja. No, ipak su Vukovi bili stabilniji u zadnjim momentima i stigli do važne pobjede.

Nije, međutim, izgledalo kao da bi se susret mogao zakomplicirati nakon prikazanog u početnim minutama. Cibona je bolje krenula u susret, a u tom smo dijelu mogli pratiti zgodan dvoboj dvojice playmakera – vodećeg asistenta lige Borne Kapuste te Lovre Gnjidića. Izmjenjivao se dvojac u razigravanju suigrača, no mora se priznati kako je pobjedu u tom duelu ipak odnio Kapusta koji je ponovno pokazao da posjeduje širok repertoar dodavanja.

Onda se ipak početkom druge dionice Gorica trgnula i na brzinu stvorila prednost 35:27 serijom 8:0. Ubrzo je uslijedio Okornov time out nakon čega su igrači slovenskog trenera serijom 11:0 preokrenuli rezultat te na dvije i pol minute prije kraja poveli 38:35.

U trećoj je dionici Cibona stigla na plus deset (54:44), da bi zatim stala i u iduće dvije minute zabila skromnih dva poena, dok je Gorica na drugoj strani stavila 12 i izjednačila rezultat pred kraj četvrtine. Rezultatsku prednost na kraju treće je domaćima osigurao Prkačin koji je uspio doći do poena nakon što je po košem bio okružen četvoricom igrača Gorice.

Mogli smo vidjeti i jednu zanimljivu varijantu Cibonine igre u kojoj je Prkačin bio na petici, a Nakić na četvorci. Nije to loše izgledalo, ali probleme je Ciboni i dalje stvarao danas sjajni Kapusta koji je u dva napada zaredom prvo sjajno razigrao pa onda i zabio iz okreta preko Prkačina. Kada je Nakić tricom na polovici četvrtine zabio tricu za plus pet Vukova (67:62), pa onda i minutu kasnije Gegić položio za plus osam (72:64) na minutu i pol do kraja, činilo se kako je tu priči kraj. Gosti su, međutim, imali drugačije planove – Kapusta je stavio tricu, pa je onda i Uljarević položio za samo minus tri Gorice. Nakon što je Radovčić promašio dva bacanja, Gorica je imala priliku za izjednačenje, no šut nije ušao. Nakić je u nastavku bacanjima zaključio pobjedu Vukova.

Za obranu Gorice je enigma bio Danko Branković koji je zabio 17 poena uz sedam skokova, Nakić je zabio 11, dok su Vildoza i Gegić zabili po deset. Kod Gorice je Kalajžić zabio 15, a Uljarević 14.



Tagovi

Premijer liga košarkašaCibonaRoko Prkačin

Ostale Vijesti