Prije šest godina je bio na burzi i spreman odustati od nogometa, a sada dolazi u Chelsea za 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 09:35

Bila bi ovo sedma Lampardova akvizicija u prijelaznom roku, ali ni to ne znači da će se tu stati.

Londonski Chelsea svega je koračić od potpisivanja senegalskog čuvara mreže Edouarda Mendya iz Rennesa.

Cijena bi trebala biti 20 milijuna eura plus bonusi, iako su Francuzi tražili čitavih 35. Svjesni su vjerojatno koliko Chelsea troši ovaj prijelazni rok i vjerojatno rekli sami sebi "hajdemo iskoristiti priliku", no malo su se zanijeli.

Ipak je riječ o 28-godišnjem vrataru iz, uvjetno rečeno, manjeg kluba, kojeg Plavci kupuju kao kvalitetnu zamjenu za Kepu Arrizanalagu. Najskuplje plaćeni golman u povijesti nogometa poprilčno je izgubio povjerenje Franka Lamparda, no nije lako naći kupca za njega.

Bivši veznjak a sada trener kluba sa Stamford Bridgea bio je zagrijan za Jana Oblaka, no morao se ipak zadovoljiti pristupačnijim rješenjima. Do sad su glavešine londonskog kluba na šest igrača potrošile 223 milijuna eura te su već sad upisale rekordan prijelazni rok što se tiče potrošnje, a kupnja senegalskog reprezentativca bi to samo dodatno podebljala.

Zanimljivo, prije samo šest godina, Mendy je bio bez posla, prijavljen na burzu i spreman odustati od nogometa. Nakon što mu je istekao ugovor na ljeto 2014. godine u francuskom četvrtoligašu Cherbourgu, Mendy je trebao potpisati za klub iz engleskog League Onea. Međutim, transfer je propao, a s obzirom da je zbog tog kluba odbio sve druge ponude ostao je bez angažmana.

Sa 22 godine bio je, prema vlastitom priznanju, spreman okačiti kopačke o klin.

"Za nogometaša ili bilo koga drugog, biti nezaposlen je kao da vam netko da šamar preko cijelog lica. Učestali padovi ostave ožiljke na vama i počnete misliti da to možda nije za vas", otkrio je u jednom intervjjuu za So Foot.

Potom se vratio u matični Le Havre gdje je dobio priliku trenirati godinu dana kada je bio bez kluba. Nakon toga, priliku mu je dao Reims

Dodajmo da su u plavi dio Londona do sada stigli Ben Chilwell, Timo Werner, Kai Havertz, Malang Sarr, Hakim Ziyech i Thiago Silva. Mendy bi bio sedmi, a i Declan Rice je također veoma visoko na popisu Lampardovih želja.

 

 

(foto: Action Images)


Tagovi

prijelazni rokChelseaFrank LampardRennesEdouard Mendy

Ostale Vijesti