ANDREW BOYERS/Action Images
ANDREW BOYERS/Action Images

Chelsea na sedmom nebu: Hat-trick Mounta, dvije asistencije Kovačića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 15:31

Napadačka rapsodija bez Lukakua i Wernera.

Dvobojem Chelseaja i Norwich Cityja na Stamford Bridgeu nastavljeno je 9. kolo engleske Premier lige, Bluesi su apsolutno potopili Kanarince i slavili s visokih 7:0. Tuchelova momčad bacila je rukavicu prema prvim konkurentima za naslov Liverpoolu i Cityju, a večeras i sutra vidjet ćemo kao će na izazov odgovoriti Pepova i Kloppova momčad.

Chelsea je u vodstvo došao već u 8. minuti preko najboljeg igrača današnje utakmice Masona Mounta. Jorginho mu je lijepo ostavio jednu loptu na vrhu kaznenog prostora, a mladi Mount neumoljivo je proparao mrežu nemoćnog Tima Krula – 1:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Drugi pogodak stigao je deset minuta kasnije. Akcija je krenula od Antonija Rudigera, on ju jue dao Kovačiću koji šalje fantastičnu loptu ‘s očima’ u proctor, jednako je dobra i reakcija Calluma Hudsona-Odoia koji si ju je prvim dodirom poslao u for i zabio pogodak – 2:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Tri minute prije kraja prvog dijela, rezultat je 3:0. Strijelac je Reece James na asistenciju Masona Mounta. Kombinaciju engleskih reprezentativaca pogledajte OVDJE.

U drugom dijelu Tuchelov stroj nastavlja mljeti. Naš Mateo Kovačić ponovno je asistent u 57. minuti, a Ben Chilwell zabija treće kolo u nizu – 4:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Pet minuta kasnije Max Aarons šalje loptu u vlastitu mrežu – 5:0. Akciju je ponovno započeo Kovačić, a autogol pogledajte OVDJE.

U 65. minuti stvari postaju još teže za goste, jer Ben Gibson pocrvenio nakon drugog žutog kartona.

U posljednjih desetak minuta utakmice Mason Mount dolazi do hat-tricka, za 6:0 zabio je iz jedanaesterca u 85. minuti. Rudiger je pokušao ubaciti, branič Norwicha je igrao rukom. Prvi kazneni udarac obranio je Krul, specijalist za ovakve prigode, ali VAR je otkrio da je preuranjeno napustio crtu. Iz drugog pokušaja Mount ga je matirao. Pogodak pogledajte OVDJE.

Konačnih 7:0 postavio je u sudačkoj nadoknadi nakon nesebične asistencije Hudson-Odoija. Pogodak pogledajte OVDJE.

Apsolutna napadačka rapsodija Chelseaja u utakmici u kojoj su im nedostajali Lukaku i Werner. Mount je upisao tri gola i asistenciju, Kovačić dvije asistencije, Hudson-Odoi po gol i asistenciju, a strijelci su bili i oba wing-backa, Chilwell i James.


Premier liga, 9. kolo

Petak

Arsenal – Aston Villa 3:1

Subota

Chelsea – Norwich 7:0

Everton – Watford 16:00

Leeds – Wolverhampton 16:00

Crystal Palace – Newcastle 16:00

Southapmton – Burnley 16:00

Brighton – Manchester City 18:30

Nedjelja

West Ham – Tottenham 15:00

Brentford – Leicester 15:00

Manchester United – Liverpool 17:30



Tagovi

ChelseaNorwich CityPremier liga

Ostale Vijesti