Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Četvrtoligaš, inače druga momčad prvoligaša, izbacio bivšeg euro-suparnika Dinama i izborio finale kupa!

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 02.11.22. | 18:55

Druga momčad Lokomotive iz Tibilisia, koja se natječe u četvrtom rangu gruzijskog nogometa, napravila je apsolutnu senzaciju i preko prvoligaša stigla do finala kupa.

Druga momčad Lokomotive iz Tibilisia izbacila je Saburtalo u polufinalu kupa Gruzije nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca i izborila finale natjecanja u kojem će igrati protiv još jednog prvoligaša Torpeda Kutaisija.

Saburtalo je prije utakmice, dakako, bio ogroman favorit, no šanse Lokomotivinih rezervi povećale su se nakon što je u 53. minuti, pri rezultatu 0:0 Jgerenaia zaradio crveni karton te je prvoligaš do kraja utakmice morao igrati s igračem manje. Do isteka 90. nije bilo golova, kao niti u produžecima te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Lokomotiva je promašila svoj prvi udarac i Saburtalo je imao prednost 2:0, no gosti su kiksali u trećoj seriji, a pobjednik je odlučen u osmoj. Saburtalov pucač je promašio, a Lokomotivin zabio, za povijesni uspjeh Lokomotivinih rezervi.

Da stvar bude apsurdnija, prva momčad Lokomotive, koja drži posljednje mjesto prve gruzijske lige, ispala je u osmini fainala natjecanja od drugoligaša Shukure.

Lokomotiva je inače tri puta osvajala kup Gruzije, 2000., 2002. i 2005., a sada će njihova rezervna momčad imati priliku stići do četvrte titule.

Što se tiče tragičnog Saburtala, hrvatska javnost je taj klub upoznala na ljeto 2019. kada je Dinamo u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka svladao tadašnjeg prvaka Gruzije s 2:0 u Tibilisiju (Oršić i Petković) i 3:0 na Maksimiru (Oršić, Petković, Olmo). Zanimljivo, Dinamo je svih pet pogodaka zabio u posljednjim četvrtinama obje utakmice... (nr)


Tagovi

Saburtalo

Ostale Vijesti