Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Četiri pobjede u nizu na startu HNL-a? To Dinamo ne radi često, Varaždin je pravi izazov (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.08.22. | 08:00

Ante Čačić naglašava da njegova momčad ozbiljno shvaća Varaždince, koji su na početku prvenstva najugodnije iznenađenje. S druge strane, Mario Kovačević komplimentira Modrima, vidi ih razinom više od ostalih suparnika. I obojica trenera žele bodove, važna im je ova utakmica

Raspored HNL-a, na papiru, ide na ruku Dinamu. U razdoblju kad su prioritet europske utakmice i borba za što bolji start u europsku jesen, Dinamo igra s klubova iz drugog 'ešalona' domaće lige. Nakon Slaven Belupa i Istre 1961, utakmica u kojima su Modri uvjerljivo pobijedili, slijedi Varaždin. No, to je samo 'papir', u stvarnosti će današnji (20 sati) susret mogao biti veliki izazov momčadi Ante Čačića.

"Gostujemo kod najugodnijeg iznenađenja prvenstva i sad uopće ne razmišljamo o Ludogorecu već isključivo o Varaždinu", najavio je Čačić ovu utakmicu. Varaždin je u zadnje dvije utakmice bio odličan, u Puli je slavio, protiv Hajduka izgubio, ali je Splićane dobar dio utakmice držao u šahu. I da nije bilo Livaje i vratara Sentića, ne bi se Splićani dobro proveli.

Koliko je Dinamu tešku na početku sezone skupljati pobjede u prvenstvu, dok je fokus na europskim utakmicama, reći će podatak da su Modri u zadnjih pet sezona samo jednom uspjeli spojiti četiri startna trijumfa. Bilo je to prije dvije godine. U ostalim sezonama uvijek se na početku potkrala neka slabija večer. A i Varaždin je prije tri godine, samo tri dana nakon velikog slavlja protiv Atalante (4:0) u Ligi prvaka, zaskočio Dinamo, bilo je 1:0.

"Ne čeka nas nimalo lagan zadatak. Ali, ako želimo ostati na čelu ljestvice, a želimo, onda moramo uzeti tri boda", sažeo je priču ove utakmice Ante Čačić. I najavio da će dati šansu nekima koji su manje igrali, ne otkrivši na koga je sve mislio.

Upitan je Bruno Petković, koji se još nije potpuno oporavio, moguće je da će igrati, ali vjerojatno u manjoj minutaži. Zanima nas, primjerice, kako će Čačić dozirati Luku Ivanušeca, koji još uvijek traži formu. Hoće li mu formu dizati tako što će mu dati povjerenje u startnih 11, ili će ga možda malo odmoriti. Na lijevom boku sad očekujemo Petra Bočkaja, a možda bi Ljubičić mogao u sredinu? Kakav god Dinamo istrčao, pobjeda je jedini plan.

"Drago mi je i što ćemo igrati u odličnom ambijentu, pred punim tribinama, bit će nam to dodatan motiv", rekao je Ante Čačić.

Da, u Varaždinu se opet traži karta više, Varaždinci su u prva tri kola najgledanija domaća momčad, protiv Slavena i Hajduka gledalo ih je s tribina više od 10 tisuća ljudi. Prijeći će sad ta brojka i 15 tisuća. Domaći trener Mario Kovačić sretan je što njegova momčad igra dobro, što se protiv Hajduka pokazala u pravom svjetlu, međutim, ne živi se od dojma.

"Lijepo što smo tako odigrali protiv Hajduka, međutim, broje se golovi i bodovi, a mi smo u tom dijelu ostali na nuli. Sad želimo protiv Dinama ponoviti igru iz utakmice s Hajdukom, ali i osvojiti neki bod", poručio je Kovačević, koji je svjestan da ga čak najjači mogući suparnik.

"Dinamo je razina više od svih ostalih u ligi, ima širok kadar i morat ćemo biti još bolji nego protiv Hajduka, dati suparniku još manje prilika da bismo nešto osvojili. Ali, vjerujem da možemo parirati Dinamu i iznenaditi, jer u nogometu iznenađenja nisu rijetka", optimističan je Kovačević.

Varaždinci, dakle, u lovu na najveći skalp, Modri u lovu na nastavak 100-postotnog niza i novi zamah za uzvrat s Ludogorecom u utorak.

"Očekuje nas pravi spektakl", rekao je Kovačević. Pa, neka tako i bude, neka to bude još jedna lijepa slika HNL-a.

Utakmicu sudi Duje Strukan (Split), pomoćnici su Bojan Zobenica (V. Gorica) I Alen Jakšić (Solin), četvrti sudac je Mateo Erceg (Benkovac). VAR je Zdenko Lovrić (Đakovo), AVAR Hrvoje Radić (Split).

Moguće postave

VARAŽDIN (4-2-3-1)

DINAMO (4-2-3-1)

HNL, 4. kolo

Petak, 5. kolovoza:

Varaždin - Dinamo, 20.00

Subota, 6. kolovoza

Slaven Belupo - Šibenik, 18.55

Istra 1961 - Osijek, 21.00

Nedjelja, 7. kolovoza

Lokomotiva - Rijeka, 21.00

Odgođeno

Hajduk - Gorica

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNLAnte ČačićMario KovačevićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti