Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Četiri penala i šest golova u remiju Budimirovih izabranika s Njemačkom, Rajić junak utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.03.24. | 15:24

Antonio Rajić je obranio zadnji penal Njemačke pa su izabranici Marijana Budimira osvojili bod

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina danas je odigrala prvu utakmicu u elitnom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na turniru u Portugalu u prvom susretu igrali su protiv Njemačke, a utakmica je završila remijem 3-3.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U petoj minuti utakmice Mislav Ćutuk je izborio, a potom i realizirao jedanaesterac za vodstvo Hrvatske. No šest minuta kasnije Francis Onyeka je pucao iz daljine, Antonio Rajić obranio, ali je odbijanac u mrežu pospremio Cenny Neumann za 1-1. Preokret Njemačke vidjeli smo u 20. minuti kada je isti strijelac na asistenciju Adina Ličine poslao loptu u mrežu. Nisu se dali Budimirovi izabranici. Roko Vojvodić, igač Hajduka, poravnao je na 2-2 u 33. minuti, a potom su mladi Hrvati stigli i do ponovne prednosti.

Njemački golman srušio je Brunu Durdova koji je bio u jurišu prema golu, sudac je pokazao na bijelu točku, a dinamovac Ćutuk je opet bio precizan za 3-2. Nažalost, imali su i naši momci svoju grešku. Kristian Mandić faulirao je Montrella Culbreatha u kaznenom prostoru, a Francis Onyeka bio je precizan s bijele točke. Do kraja utakmice Njemačka je dobila još jedan kazneni udarac, ali je Ličini pokušaj obranio Dinamov kadet Rajić i tako Hrvatskoj sačuvao bod u uzbudljivoj utakmici.

Kvalifikacije za EP (U17), 1. kolo:

HRVATSKA - NJEMAČKA 3-3

Strijelci: 1-0 Ćutuk (5’-11m), 1-1 Neumann (12’), 1-2 Neumann (20’), 2-2 Vojvodić (34’), 3-2 Ćutuk (56’-11m), 3-3 Onyeka (73’-11m).

Stadion: Dr. Jose Matos, Viana Castelo, Portugal

Sudac: Bence Csonka (Mađarska).

Žuti kartoni: Durdov, Ahmeti (Hrvatska), Hellstern, Stange (Njemačka). 

HRVATSKA: Rajić, Pajsar (83’ Godec), Zebić, Puljić, Mandić (79’ Kitin), Baković (79’ Čović), Vojvodić, Durdov, Ahmeti, Huskić (63’ Barić), Ćutuk.

NJEMAČKA: Hellstern, Meiser (89’ Pedrosa), Nink, Neininger, Keumo, Swider, Ličina, Sauck (64’ Culbreath), Onyeka, Husser (64’ Stange), Neumann (84’ Poller).


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marijan Budimirhrvatska U-17 reprezentacijahrvatska U17 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti