Česi odredili datum nastavka lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.04.20. | 21:22

Slavia iz Praga brani osam bodova prednosti ispred Viktorije.

Nakon što su 12. ožujka obustavili sav nogomet, otprilike unutar nekoliko dana kao i sve ostale europske zemlje, Česi su odredili kada će nastaviti s ligom.

Tamošnji Izvršni odbor Udruženja profesionalnih liga donio je odluku da se klupska prvenstva nastavljaju 25. svibnja, čime popuštaju mjere vanrednog stanja i zabranje okupljanje skupina više od 30 ljudi.

20. travnja je profesionalnim sportašima dozvoljeno kolektivno treniranje u manjim grupama i uz propisana ograničenja. Pred nastavak nogometnih natjecanja svi će igrači biti testirani na koronavirus, a tražiti će se odobravanje trajanja sezone do 30. lipnja.

Do kraja ligaške fate prvenstva u Češkoj je ostalo šest kola, nakon čega se klubovi dijele u skupinu za prvaka i skupinu za ostanak, nakon čega one momčadi koje to zasluže igraju doigravanje za Europsku ligu.

U Češkoj je do trenutka objave teksta broj potvrđenih slučajeva zaraženih COVID-19 virusom bio 7.837, od čega je izliječeno 2.545 ljudi, dok ih je 258 preminulo. Broj testiranih osoba je 215.116.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

češka Fortuna ligaSlavia PragViktoria Plzenkoronavirus

Ostale Vijesti