REUTERS/Hamad I Mohammed
REUTERS/Hamad I Mohammed

Celtic potpisao kanadskog reprezentativca koji je oduševio protiv Belgije, znači li to Juranovićev odlazak u sječnju?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 10:34

Menadžer Ange Postecoglu sad ima tri desna i dva lijeva beka, a hrvatski reprezentativac je tražena roba na tržnici nogometaša

Celtic je spreman za prodaju Josipa Juranovića u nadolazećem siječanjskom prijelaznom roku, pišu portali blisku Zelenima, a da se priprema odlazak hrvatskog reprezentativca govori i najnoviji potez Katolika, dovođenje kanadskog reprezentativca Alistaira Johnstona, koji je oduševio protiv Belgije u 1. Kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Legenda Celtica Chris Sutton izjavio je za Daily Record da podupire Anthonyja Ralstona i novog igrača Alistaira Johnstona kako bi popunili prazninu nastalu potencijalnim odlaskom Josipa Juranovića iz Celtica u siječnju, a 27-godišnjem Hrvatu koji ima ugovor s Celticom do kraja svibnja 2026. godine savjetovao da slijedi Giorgiosa Giakoumakisa, kojem ugovor ističe u isto vrijeme, a pregovori o novom nisu urodili plodom i traži se izlaz s kojim će sve strane biti zadovoljne.

Iako siječanj nije idealno vrijeme za Celtic da izgubi svoje ključne igrača, trener Ange Postecoglou ima dovoljno vremena da se pripremi za život bez dvojice svojih važnih aduta koji su osvajali škotski Premiership.

Celtic je u subotu dogovorio petogodišnji ugovor s Johnstoneom, javio je BBC Sport, i to za oko 3,5 milijuna funti odštete FC Montrealu. Klupska potraga za 'Giakoumakisom 2.0' također je naveliko u tijeku; južnokorejski strijelac Cho Gue-Sung i uzbudljivi Nizozemac Saïd Hamulic dva su imena na Celticovom radaru.

"Ovo nije trenutak da moj stari klub postane slabiji", kazao je Sutton.

“Potpuno sam svjestan čavrljanja Postecogloua o načinu na koji će razviti momčad. Kada je na Glavnoj skupštini kluba rekao da se navijači ne bi smjeli previše približavati svojim herojima jer bi redovito kretanje kroz vrata za njih bio prirodan put ako žele napredovati i postati bolji u Ligi prvaka, to je bio signal mnogima, uključujući i mene, da će pojedinci krenuti dalje u siječnju i da će ih se morati zamijeniti”, nastavio je Sutton.

“(Johnston) vjerojatno otvara aveniju za odlazak Josipa Juranovića. Izvrsna forma Anthonyja Ralstona pokrila bi odlazak Juranovića. I dajte Johnstonu, slično kao što je forma Grega Taylora učinila za Alexandra Bernabeija, priliku da se smjesti u klub. (Johnstona) neće odmah ubaciti u postavu. Imajući to na umu, Celticovi navijači moraju vjerovati da je Postecoglou dobro napredovao u pregovorima s napadačem i da ima u planu pojačanje ako Giakoumakis napusti klub."

Giakoumakis jedva da je jesenas bio standardan u Postecoglouovih početnih 11, ali je vrijedan član momčadi, izvrsna opciju za skidanje s klupe; pravi 'Plan B'.

Grčki internacionalac – osvajač Zlatne kopačke u Eredivisie 2020./21. – zabio je 25 golova u samo 50 utakmica otkako se pridružio Celticu iz VVV Venloa.

Prema Recordu, Giakoumakis je sada “spreman za odlazak nakon Nove godine”. On i Celtic ostaju udaljeni u pregovorima oko novog ugovora.

Juranović je, pak, jesenas skupio 23 nastupa u svim natjecanjima, 2062 minute, zabio jedan gol, dvaput asistirao, pucao penale, jednog mu obranio Courtois, a kako igra za Hrvatsku na SP-u u Kataru neće mu manjkati ponuda za transfer. (G)


Tagovi

Josip JuranovićCelticškotski premiership

Ostale Vijesti