REUTERS/Scott Heppell
REUTERS/Scott Heppell

Celtic bolji od AZ-a, nova zvijezda zeleno-bijelih je Furuhashi (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.08.21. | 22:41

Zeleno-bijeli su bili bolji, ali ništa još nije gotovo...

Uz dominantnu ponudu nogometne Lige prvaka, gdje danas pratimo drugi dio prvih susreta playoffa za ulazak u natjecanje po skupinama, raspored nam je donio i malu uvertiru pred istu kvalifikacijsku fazu za Europsku ligu.

Ispratili smo dvoboj Celtica i Alkmaara. Nizozemci su stigli na Celtic Park kao autsajderi, i taj status potvrdili. Završilo je 2:0za zeleno-bijele, koji će mirni otputovati idućeg tjedna na uzvrat u Nizozemsku.

(1.70)PAOK (3.40) RIJEKA (4.90)

Prvo poluvrijeme je krenulo žestoko. Već je u petoj minuti Pavlidis imao odličnu priliku, no njegov udarac “iz prve” je odsjeo na stativi. Puno sreće za Celtic, da je ovo ušlo, utakmica je mogla otići u posve drugom smjeru.

Ne žemo reći da smo se nagledali lijepog nogometa. Celtic je dominirao, bili su češće ispred AZ-ovih vrata. Iz jednog mini pritiska, točnije iz akcije koju su Nizozemci trebalo bolje očistiti, pao je i pogodak. Celtic ima novog Japanca, strijelac Furuhashi. Pogodak pogledajte OVDJE.

Do poluvremena, nije bilo promjena na semaforu. Alkmaar je odlučnije krenuo naprijed, ali nisu uspjeli zabiti do 45 minute. U drugom dijelu repriza događanja iz prvog poluvremena. Prvo velika šansa AZ-a, no neprecizan je Oosting. Kao i obično, nakon zločina takvog promašaja, slijedi kazna. FuruhAshi je opet raspoložen, namješta za Forresta koji uz puno sreće pogađa za 2:0. Pogodak pogledajte OVDJE.

Nakon drugog gola, oba tima su napravila veliki broj zamjena, utakmica je opet ušla u mod "uspavanke" i tako je ostalo do samog kraja susreta. Izdvajamo još pokušaj Francuza Edouarda par minuta prije kraja, Verhulst je na mjestu.

Zaslužena pobjeda Celtica i dobar zalog za uzvrat. Ipak, valja biti oprezan, Celtic nije odigrao neku utakmicu za pamćenje, odigra li AZ na visokoj razini, bit će problema za Celtic. Inače. ovo je bila prva u nizu utakmica playoffa za ulazak u skupini Europske lige. Ostali susreti na rasporedu su sutra.

CELTIC – ALKMAAR 2:0

SUTRA:

OMONIA – ANTWERPEN

SLAVIA PRAG – LEGIA

MURA – SUTRM GRAZ

FENERBAHCE – HJK

OLYMPIAKOS – SLOVAN BRATISLAVA

RANSGERS – ALASHKERT

RAPID VIENNA – ZORYA




Tagovi

CelticAZ Alkmaar

Ostale Vijesti