Celta pobijedila oslabljenu Barcelonu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.05.19. | 22:49

Rezerve Barce lose za Celtu.

Utakmica 36. Kola Primere između Celte i Barcelone završila je pobjedom domaćina od 2:0.

Katalonci su već osigurali novi naslov prvaka, tako da je Ernesto Valverde u potpunosti promijenio startnih 11 u odnosu na dvoboj protiv Liverpoola. Jedine prave zvijezde u prvih 11 bili su Ousmane Dembele, Samuel Umtiti i Arthur, a upravo se Dembele ozlijedio već u petoj minuti utakmice. Nakon oštrog starta igrača Celte, mladi Francuz je ostao ležati i bilo je odmah jasno kako je utakmica za njega gotova. 

Izostanak glavnih igrača itekako se osjetio kod Blaugrane. U prvih 40 minuta nisu nijednom zaprijetili domaćem golu, svedok u 41. minuti Moussa Wague nije pokupio odlično dodavanje unutar kaznenog prostora, ali njegov udarac ukrotio je domaći golman Blanco. Ispostavilo se da je to jedina prava priilika koju smo vidjeli u doista lošem prvom poluvremenu.

U nastavku, već u 50. minuti, Celta je zatresla mrežu preko Nestora Arauja, ali je sudac nakon konzultacije s VAR-om opravdano poništio gol zbog minimalnog zaleđa. Dobra igra u nastavku se isplatila Celti i u 68. minuti dolaze u vodstvo preko Maximiliana Gomeza, koji je dobro ispratio centaršut Boudebouza i preciznim udarcem matirao vratara gostiju. U 87. minuti sudac nakon provjere VAR-a, zbog igranja rukom, dosuđuje jedanaesterac za Celtu, kojeg realizira Aspas za konačnih 2:0.

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti