Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Čeka se bijeli dim s Poljuda, Hajduk još nema novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 08:59

Sva imena koja se pojavljuju u javnosti su čisto nagađanje, splitski klub vješto čuva informacije o nasljedniku Jensa Gustafssona

Dok ovo pišemo još nema bijelog dima s Poljuda, čelnici Hajduka još nisu donijeli odluku o novom treneru Bijelih. Možda se to dogodi danas, možda sutra, ali dok klub službeno ne objavi ime nasljednika Jensa Gustafssona sve što izlazi u javnosti čisto je nagađanje. Jednaka je situacija bila u svibnju kada je s klupe otišao Paolo Tramezzani, spomenuta su tada brojna poznata i manje poznata trenerska imena, a na koncu je Hajduka preuzeo potpuno nepoznati Šveđanin.

Ali eto, kad mediji nemaju opcija nego pogađati dok čekaju objavu s Poljuda, najlakše je krenuti s logičnim pretpostavkama. A prva je da se kao najsigurnija oklada nameće Valdas Dambrauskas, kao prijatelj i bliski suradnik sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Osim što bi odmah znao što se od njega traži, Dambrauskas poznaje hrvatsku ligu, poznaje protivnike i dobar dio Hajdukovih igrača. Prilagodio bi se za čas, tu nema sumnje. Ne vjerujemo da bi tražio ni novac kojeg je navodno imao u Bugarskoj, spominjalo se da ga Ludogorac plaća 20 tisuća eura mjesečno.

Držimo da je Dambrauskas na početnoj startnoj poziciji, ali očito nije puno ispred drugih kandidata,. Jer da jest, moglo ga se odmah ustoličiti, bez odugovlačenja jer vremena nikad dovoljno. Već u subotu na Poljud stiže Hrvatski dragovoljac, treba pripremiti momčad za, samo na papiru, najlakšu utakmicu u prvenstvu.

Dalje po logici, uz bok Litavcu je Samir Toplak kojeg zaziva dobar dio navijača i čije televizijske analize zvuče više nego zanimljivo. Jasno da u detalje poznaje HNL i sve protivnike, također ne bi trebao vremena za prilagodbu, a sigurno je jeftiniji od Dambrauskasa i Gustafssona.

Jedna od opcija koja se već godinama spominje je Matjaž Kek, izbornik Slovenije se nekoliko puta godišnje nađe u kombinacijama da dođe u Hajduk, klub kojeg je u mladosti simpatizirao. Ali, kad do sada nije od toga bilo ništa, ne vjerujemo da će ova situacija bilo što promijeniti.

Sigurno je da čelnici Hajduka imaju svoje želje kao što je sigurno da su ovih dana dobili dosta poziva s ponudama onih koji bi htjeli doći na klupu. Takvih uvijek ima, sa svih strana , možda najmanje iz Splita, iz nekakve grupe trenera koju možemo svrstati u „hajdučku obitelj“.

Mogli bi nabrajati još mnogo trenerskih imena, ali ništa nećemo znati dok se klub ne oglasi. Rješenje je potrebno naći što prije, da se protiv Hrvatskog dragovoljca momčad vrati pobjedama, a onda tijekom reprezentativne stanke pripremi za težak raspored do kraja jesenskog dijela HNL-a.

Hajduka čekaju utakmice s Rijekom, Osijekom, Dinamom, Istrom 1961 i dvaput s Lokomotivom protiv koje igra četvrtfinale Kupa 1. prosinca u Kranjčevićevoj. Žele li Splićani izvući nešto od ove sezone u kojoj žele trofej, do 18. prosinca nemaju prava na kiks, naročito u Kupu.


Tagovi

HajdukJens GustafssonHNL

Ostale Vijesti