Čech postao Messijeva 123. žrtva: Omiljena mušterija mu je Casillas, ali jedan velikan još odolijeva

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.02.16. | 12:19

Sljedeći veliki izazov za Lea...

Nakon šest neuspješnih pokušaja, Lionel Messi je razbio i barijeru zvanu Petr Čech. Češki vratar do prije dva dana bio je jedan od rijetkih koji se mogao pohvaliti da mu argentinski čarobnjak nikada nije zatresao mrežu, a da su nekoliko puta bili na suparničkim stranama. No, s dva gola protiv Arsenala, Messi je dodao i Čecha na popis žrtava.

Ukupno je Messi u karijeri igrajući za Barcelonu savladao 123 različita golmana. Omiljena mušterija mu je Iker Casillas, kojeg je redovito varao u derbijima Barce i Reala. Messi je Casillasovu mrežu zatresao čak 17 puta. Jednom manje matirao je Diega Alvesa, danas vratara Valencije, a potom slijedi Gorka Iraizoz iz Athletic Bilbaa kojem je zabio 15 puta...

Jedan od rijetkih velikih vratara kojima Messi nije zatresao mrežu je Gianluigi Buffon. Doduše, legendarni Talijan i zvijezda Barcelone samo jednom su bili direktni protivnici. Bilo je to u finalu Lige prvaka prošle godine, kada Messi nije uspio zabiti Gigiju, ali je Barca i bez toga pobijedila Juve.

Eto sljedećeg velikog izazova za Lea...

(Foto: Action Images)


Tagovi

Lionel MessiPetr ČechIker CasillasGianluigi BuffonBarcelona

Ostale Vijesti