Action Images
Action Images

Cavaniju prijeti kazna o tri utakmice radi rasizma na društvenim mrežama

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 08:52

Prisjetimo se kako je Bernardo Silva prije nešto više od godinu dana odsjedio iz istog razloga.

 

Jučer se Manchester United u gostima kod jednog od većih iznenađenja prvenstva ove sezone, Southamptona, uspio izvući iz ponora te gunitak 0:2 u zadnjih pola sata pretvoriti u pobjedu.

Gol za 3:2, ujedno i svoj drugi, postigao je Edinson Cavani u drugoj minuti sudačke nadoknade. Tim povodom navijač je na Instagramu objavio sliku Cavanija kako slavi u svojoj poznatoj pozi, uz natpis ''Asi te quiero, Matador!!!!!''.

Cavani je na to odgovorio sa ''Gracias negrito.'' Lako je za pretpostaviti kako je to dio koji je problematičan, tim više jer je 33-godišnjak nakon nekog vremena obrisao navedeni story. Pretpostavlja se kako ga sljeduje barem novčana kazna i upozorenje, a možda i kazna neigranja od tri utakmice od strane FA.

Još 2011. je drugi urugvajski velikan Luis Suarez upravo radi uporabe riječi ''negrito'' u sukobu s Patriceom Evrom dobio kaznu od čak osam utakmica.

„Kad je u pitanju uvreda putem komunikacijskih uređaja, apsolutno minimalna kazna će biti tri utakmice.“, javili su se iz FA. S Old Trafforda daju do znanja kako je sporna riječ u češćoj uporabi u Južnoj Americi i nije joj prišiven negativan konotat kao u nekim ostalim dijelovima svijeta, te da igrač toga nije bio svjestan.

Kazna će se znati do sljedećeg ponedjeljka. Bude li izrečena, to znači da će United izgubiti važnog napadača za božićnu seriju utakmica.



Tagovi

Edinson CavaniManchester UnitedKazna

Ostale Vijesti