foto: Action Images
foto: Action Images

Cavani zaradio prijavu FA-a jer je prijatelja nazvao crncem

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 17.12.20. | 12:54

Urugvajac zbog nadimka od milja ima pravne probleme...

Prije nekoliko tjedana, dakle prije nego što se zbio pariški incident, svjetla pozornosti u Engleskoj imao je Urugvajac Edinson Cavani, novopečeni napadač Crvenih vragova - ali ne iz razloga zbog kojih bi to on ili itko drugi htio.

Naime, na društvenim je mrežama izazvao brojne reakcije kada je, nakon utakmice protiv Southamptona, odgovorio na prijateljevu pohvalu zahvalivši mu se: "Hvala ti, crnjo" pritom iskoristeći španjolski izraz 'negrito' koji načelno nema negativne konotacije, nego se koristi kao izraz od milja ili afekcije, no FA, prilično rigorozan i sa jasnim, možda i preosjetljivim stavovima prema rasizmu u nogometu, će zatražiti kaznu za igrača koji se do 4. siječnja može žaliti.

O svemu se oglasio i igračev klub, Manchester United, putem službenog priopćenja.

"Manchester United i naši igrači su u potpunosti posvećeni borbi protiv rasizma i nastavit će surađivati s FA-om oko tog problema. Što se tiče slučaja oko Edinsona Cavanija, klub i Edinson su napomenuli kako nije bilo zle namjere iza objave. Igrač je odmah izbrisao objavu i ispričao se kada je saznao da bi mogao biti kažnjen."


Tagovi

Edinson CavaniManchester UnitedEngleski nogometni savez

Ostale Vijesti