Cavani je bio „gotov posao“ za Atletico, ali sada se u priču uključio talijanski velikan

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 19.05.20. | 16:38

Urugvajski napadač za mjesec dana postaje slobodan igrač.

Ove zime Edinson Cavani praktički je potpisao ugovor s madridskim Atleticom, ali cijela stvar se uspjela izjaloviti zbog financijskoj dijela priče. Nije bio problem u dogovoru između igrača i kluba, nego u činjenici što Diego Costa nije pronašao novog poslodavca te je zbog financijskog fair-playa Španjolske lige – koji je poprilično rigorozniji od UEFA-inog – ovaj posao propao.

Prema španjolskom modelu, klubovi imaju uoči početka sezone unaprijed određen postotak koliki novac smiju davati igračima kao plaću. To je određeno na iznos od oko 72% od ukupnog klupskog proračuna, zbog čega urugvajski napadač nije mogao biti potpisan.

Međutim, „ljubav“ između Diega Simeonea i još uvijek aktualnog golgetera PSG-a i dalje postoji. Obje su strane zainteresirane za suradnju, ali Mundo Deportivo spominje kako se u cijelu priču upleo milanski Inter.

Trener Nerazzurra, Antonio Conte, izrazito cijeni sposobnost 33-godišnjeg napadača, a kao iskusnog i kvalitetnog nogometaša smatra ga odličnom zamjenom za Lautara Martineza, ukoliko ovaj ode u Barcelonu.

Ono što je sigurno, to je da Cavani sigurno odlazi nakon 30. lipnja jer mu istječe ugovor, a već je nagovijestio da neće potpisati novi. Jednako tako, sigurno je da neće dobiti toliko veliku plaću koliku ima u Francuskoj, a prema više izvora ona iznosi deset milijuna eura godišnje.

Atletico je prvi favorit, ali Inter bi mogao pomrsiti račune madridskom klubu.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Edinson Cavani

Ostale Vijesti