Action images
Action images

Čast Bielsi, ali jedan je El Loco: Legendardni napadač potpisao za 31. i dogovorio transfer u 32. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.02.21. | 10:29

Forma je prolazna, klasa je vječna.

Iako je u karijeri promijenio nebrojeno mnogo klubova, iako ga je 'luda glava' koštala još veće karijere, iako je u svojim najboljim igračkim godinama bio itekako opasan i cijenjen napadač, karijera El Loco Abreua stala je u onu jednu sekundu i udarac s bijele točke s kojim je njegova reprezentacija porazila Ganu u četvrtfinalu SP-a 2010. godine.

'Mladić' koji je ove godine na rođendanskoj torti zagasio 44 svjećice krajem prošle godine raskinuo je suradnju s Boston Riverom klubom u kojem je imao ulogu trenera/igrača. No, nije mu dugo trebalo da potpiše za 31. klub u svojoj karijeri, čime se njegov rekord samo povećava.

Abreu se priključio brazilskom niželigašu Athletic Clubu (MG), a vjerovali ili ne, on je već sad dogovorio novi transfer u 32. klub u karijeri. Njega će ostvariti u travnju ove godine kad će se priključiti urugvajskom IA Sud America Montevideu, novom prvoligašu s kojim je već postigao usmeni dogovor. Samim time, postoji realna mogućnost da Abreu uskoro zaigra protiv svojeg sina Diega koji je nedavno potpisao profesionalni ugovor s Defensorom i od naredne sezone bi trebao biti dio prve momčadi.

Kad bismo krenuli nabrajati za koga je sve igrao, ovaj tekst bi se poprilično produljio pa ćemo vam tako sumirati karijeru ovog legendarnog napadača u nekoliko brojeva:

44 - broj godina koliko ima Sebastian Abreu

31 - broj klubova koliko je promijenio

1996 - godina kad je debitirao za reprezentaciju

70 - broj nastupa za Urugvaj

26 - broj zabijenih pogodaka za Urugvaj

52 - najveći broj nastupa za neki klub (Botofago)

24 - najveći broj pogodaka postignutih za neki klub (Botofago)


Tagovi

Sebastian AbreuIz drugog kutatransferi

Ostale Vijesti