undefined
undefined

Casillas konačno priznao: Odbio sam 2016. godine stati na gol protiv Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 26.12.20. | 09:33

Objasnio je pozadinu priče kojom se na tom Euru zabavljala španjolska javnost.

Jedan od najboljih čuvara mreže svih vremena Iker Casillas nedavno se vratio u Real Madrid kao klupski funkcioner, a u Španjolskoj ovih dana na TV-u prikazuje se autobiografski film o golmanskoj ikoni. U posljednjem nastavku otkrio je zanimljiv detalj iz 2016. godine...

Bilo je riječ o utakmici Hrvatske i Španjolske u zadnjem kolu kojom se odlučivao putnik u nokaut fazu s prvog mjesta skupine. Svi vjerujemo znate, Hrvatska je u rezervnoj postavi svladala Furiju Roju 2:1, a poslije utakmice javnost je uzburkala je zakulisna priča u kojoj su glavne uloge imali tadašnji izbornik Vicente del Bosque, David de Gea i Iker Casillas.

Casillasa su mnogi označili kao glavnog krivca za neuspjeh na SP-u 2014. godine i njegovo mjesto među vratnicama nacionalne momčadi na Euru 2016. godine u Francuskoj preuzeo je David de Gea. Del Bosque je navodno za utakmicu odluke planirao vratiti španjolsku legendu na gol, međutim branio je golman Uniteda.

„Jesam li odbio nastupiti protiv Hrvatske? Izbornik mi je rekao da me želi postaviti na gol, ali ja sam mu sugerirao kako bi najbolje bilo ostaviti De Geu. Nisam smatrao da zaslužujem igrati posljednju utakmicu skupine ispred njega. Sreća da sam rekao 'ne' jer smo izgubili. Uvjeren sam da bi inače ja bio kriv. Osjećao sam da se to neće dobro završiti,“ otkrio je Casillas.

Slavni čuvar mreže više nikad nije stao među vratnice za Španjolsku...


Tagovi

Iker Casillas

Ostale Vijesti