REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Ćaleta-Car pocrvenio, Oršić igrao do 58. u domaćem porazu Southamptona

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 24.01.23. | 21:00

U prvoj utakmici polufinala engleskog Liga kupa Newcatsle je na Southamptonovom St. Marry'su slavio s minimalnih 1:0 kasnim pogotkom Joelintona.

Danas i sutra odigrat će se prve utakmice polufinala engleskog Liga kupa. Southampton večeras na svojem St. Mary'su dočekuje Newcatsle, a Nottingham Forest će sutra ugostiti Manchester United. Uzvrati se igraju za tjedan dana.

U prvom sastavu Southamptona za večerašnju utakmicu našla su se oba hrvatska reprezentativca, Duje Ćaleta Car u obrani i Mislav Oršić na lijevoj strani napada. U prvih 11 je prvi put od kada je stigao u klub našao se i mladi Argentinac Carlos Alcaraz koji je nedavno stigao u Southampton kao i Oršić. Eddie Howe je, pak, na teren poslao najjači raspoloživi sastav.

Mislav Oršić igrao je do 58. minute, imao je 8 od 13 točnih dodavanja, ali čak dva 'ključna'. Bivši napadač Dinama nije se najbolje snašao u duelima, osvojio ih je jedan od pet, napravio je jedan faul i jednom se našao u ofsajdu. Duje Ćaleta-Car je pak u 86. minuta provedenih na terenu zaradio dva žuta kartona. Prvi u 28., a drugi, isključujući u 86.

Prvi dio prošao je bez pogodaka. Utakmicu je bolje otvorio Newcastle, najviše je prijetio Joseph Wilock, a u 39. Svrakama je poništen pogodak kojem je prethodila ruka Joelintona. Domaćini su tek u završnici prvog dijela uputili udarac u okvir prema suparničkom golu, a u prvom dijelu zabilježili su tri žuta kartona od kojih je prvi (od svoja dva na utakmici) u 28. minuti dobio Ćaleta Car. Domaći strateg je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela morao posegnuti i za prvom izmjenom. Umjesto ozlijeđenog Mousse Djenepoua ušao je Adam Armstrong.

U 54. minuti utakmice Joelinton je nakon poništenog mu pogotka promašio i najbolju šansu na utakmici. Lopta mu je stigla na šest metara od gol, ali je umjesto u mrežu Brazilac opalio tik iznad grede. Dobru priliku nakon toga imao je i Steve Botman. U 58. minuti Nathan Jones odlučio se na dvostruku izmjenu, izašli su Mara i Oršić, a ušli Samuel Edozie i Che Adams. Potonji je u 65. imao najveću priliku Svetaca na utakmici, sjurio se sam prema Popeu iskosa, no nije najbolje pucao i golman Newcastlea otklonio je opasnost.

Ipak, Newcastle je stigao do prednosti u 73. Trippier je proigrao Alexandra Isaka koji se oslobodio Ćalete Cara, dodao na peterac, a tamo se najbolje snašao Joelinton! Svrake su vodstvo držale svega dvije minute, Armstrong je zabio, na semaforu je zasvijetlilo 1:1, no ispostavilo se da se veznjak Southamptona poslužio rukom i gol nije priznat.

Southamptou su se šanse za pobjedom drastično smanjile u 86. minuti kada je Ćaleta Car srušio Saint-Maximina i zaradio drugi, isključujući žuti karton. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te je Newcastle ostvario veliku prednost pred uzvrat na St. Jame's parku, a koji se igra za tjedan dana, 31. siječnja.

Prije toga, Southampton igra utakmicu šesnaestine finala FA kupa protiv Blackpoola, a Newcastle do tada ormara.

Southampton - Newcastle 0:1

Stadion: St. Mary's

Strijelci: 0:1 Joelinton (73., Isak)

Žuti kartoni: Ćaleta Car 28., Alcaraz 37., Ward-Prowse 44., Lyanco 84., Salisu 95. (Southampton) / Trippier 70., Saint-Maximin 84., Guimaraes 87. (Newcastle)

Crveni karton: Ćaleta Car 86. (Southampton)

Southampton (4-2-3-1): Bazunu - Walker Peters (od 88. Bendarek), Lyanco, Ćaleta Car, Salisu - Alcaraz, Diallo (od 82. Laiva) - Djenepo (od 45.+4. Armstrong), Ward-Prowse, Oršić (od 58. Edozie) - Mara (od 58. Adams)

Newcastle (4-3-3): Pope - Trippier, Schar, Botman, Burn - Longstaff, Bruno Guimaraes, Willock (od 67. Saint Maxim) - Almiron (od 78. Murphy), Wilson (od 67. Isak), Joeliton


Tagovi

SouthamptonNewcastle UnitedMislav Oršić

Ostale Vijesti