Čak petorica Hrvata u borbi za trenerskim mjestom u ponajvećem slovenskom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.06.20. | 08:39

Jedno je sigurno – S kontroverznim „Gazdom“ im neće biti lako.

U svega dvije minute razmaka dva slovenska prvoligaša obznanili su promjene na svojim klupama. Prvo su čelnici Domžala potvrdili kako je Dejan Đuranović novi trener kluba, da bi svega dvije minute nakon te objave čelnici ljubljanske Olimpije pustili u javnost kratko priopćenje kako je klub prekinuo suradnju sa Safetom Hadžićem.

Taj potez kontroverznog „Gazde“ Milana Manadarića nije najbolje sjeo navijačima koji su odluku kluba žestoko kritizirali na društvenim mrežama. Jasno, Mandarića takve stvari brinu baš kao i lanjski snijeg…

Olimpija je oduvijek bila jedan od najvećih slovenskih klubova. Posljednji naslov prvaka osvojili su u sezoni 17./18., a tvorac tog uspjeha bio je Igor Bišćan, kasniji trener Rijeke i današnji izbornik mini Vatrenih.

Nema nikakve sumnje da Hrvati u slovenskom nogometu uživaju veliko povjerenje javnosti, a to se najbolje vidi i prema najnovijem imenovanju Sergeja Jakirovića kao glavnog trenera Maribora. Osim Jakirovića, tu je i fantastični Slobodan Grubor koji radi čuda s Aluminijem, a iako njegova momčad ne igra najbolje u „post korona“ eri, nema nikakve sumnje da je nekadašnji asistent Nenada Bjelice jedan od glavnih kandidata za nagradu trenera godine.

Odlaskom bh. Stručnjaka, Mandarić je sada u potrazi za svojim novom „žrtvom“. Sportske novosti javljaju kako još uvijek nije suzio izbor na nekoliko imena te se, barem zasada, u borbi za mjesto glavnog trenera bore Goran Sablić, Siniša Orešćanin, Ferdo Milin te dvojac koji trenutno sjedi na klupama dva hrvatska prvoligaša, Slavenov Tomislav Stipić i Interov Tomo Ivković.

Jasno, budući da je Hadžić jučer postao bivši, ne treba očekivati da uprava kluba (odnosno Mandarić) već danas izabere njegovog nasljednika, iako, previše vremena za razmišljanje baš i nema budući da je u slovenskom prvenstvu raspored i više nego gust u narednih mjesec i pol dana.

Za kraj dodajemo kako za Olimpiju igra velika plejada „Ex HNL-ovaca“ kao što su Miral Samardžić, Bojan Knežević, Stefan Savić, Luka Menalo, Matic Crnić, Endri Cekici, Roman Bezjak i prva zvijezda momčadi Ante Vukušić, a iako su sada ostali bez trenera, Olimpija je i dalje vodeća momčad prvenstva s dva boda više od drugoplasiranog Celja.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Siniša OreščaninSergej JakirovićFerdo MilinTomo IvkovićGoran SablićTomislav StipićOlimpija LjubljanaOlimpijaMilan Mandarić

Ostale Vijesti