Foto: HŠK Zrinjski Official
Foto: HŠK Zrinjski Official

Čak devet igrača napušta Zrinjski, među njima su Kožulj, Marin i Andrija Balić

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.01.24. | 13:25

Novi trener Željko Petrović otpisao je nekoć veliku nadu Hajduka, ali ne i Filipa Bradarića o čijem se odlasku špekuliralo posljednjih tjedana…

Nogometaši Zrinjskog okupili su se ovog utorka te su u 13 sati odradili prvi trening uoči početka drugog dijela sezone. Novi trener Željko Petrović okupio je 28 igrača, s tim da su zbog ozljeda prvi trening preskočili Hrvoje Barišić i Matej Senić, dok je Mario Tičinović radio odvojeno.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Pemići će uvodni dio priprema odraditi u Mostaru, nakon čega će s radom u ponedjeljak nastaviti u Međugorju, gdje će odigrati dvije kontrolne utakmice protiv NK Croatia Zmijavci (20.1.) i NK Sesvete (27.1.). Četvrti tjedan priprema zaključit će nastupom na turniru u Šibeniku (3.2.) gdje ih čekaju dvije provjere (2x60 minuta) protiv HNK Šibenik i SK Austria Klagenfurt. Drugi dio sezone Plemići će otvoriti 10. veljače utakmicom osmine finala Kupa protiv FK Slavija.

Na popisu igrača na koje trener Petrović računa nema osmorice nogometaša, s tim da se posebno ističe izostanak Andrije Balića koji će očito nakon manje od pola godine okončati svoju mostarsku avanturu. Balić je za Zrinjski odigrao tek četiri utakmice, a iako je po dolasku potpisao dvogodišnji ugovor, on je nakon samo četiri mjeseca ponovno sa slobodnim papirima u potrazi za novim angažmanom.

No, nije Balić jedini koji je dobio slobodne papire. Osim njega, klub napuštaju još osmorica igrača, a to su: Omer Niron, Antonio Soldo, Ivica Batarelo, Luka Marin, Zvonimir Kožulj, Mato Stanić, Nikola Marić i Anton Maglica. Potonji je također dobro znano HNL ime, igrao je za Osijek i Hajduk, a u Zrinjski je stigao nakon neuspješne polugodišnje avanture u Cluju. Zanimljivo, i on je, poput Balića, za Zrinjski odigrao tek četiri utakmice (jedan pogodak).

Valja naglasiti kako se Filip Bradarić, o kojem se posljednjih tjedana pisalo kao 'otpisanom' u Zrinjskom, ipak našao na popisu Željka Petrovića te će on krenuti u pripreme s Plemićima. Bradarić je bivši Vatreni, igrač koji je igrao u najboljim ligama svijeta (Serie A, La Liga), a iako u prvom dijelu sezone nije bio fizički na 100 posto, u klubu vjeruju da kada prođe kompletne pripreme s novim trenerom može biti od velike koristi za Zrinjski u drugom dijelu sezone.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ZrinjskiZvonimir KožuljLuka MarinAndrija BalićBiH Premijer liga

Ostale Vijesti