Germania
Germania

Čačić:"Mediji su proglasili Shkupi autsajderom, ja sam znao da su dobra momčad. Ali, ipak smo favoriti i u Skopju!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.07.22. | 20:47

Primili smo prvi gol i protivnici su vodili u zadnje tri utakmice, tako je bilo i na pripremama. Uvijek smo se uspjeli vratiti, no, nadam se da je toj praksi došao kraj

Na Anti Čačiću rijetko se može iščitati nervoza, nije ju pokazivao ni dan prije utakmice u Skopju, uzvrata protiv Shkupija. Iako je svjestan da je važna, ključna.

"Čeka nas uakmica koja će reći tko ide dalje u Ligu prvaka, to je eliminacijska utakmica. Prihvaćam ulogu favorita, uz dužno poštovanju domaćinu, mi smo favoriti i ovdje u Skopju! Očekujem da budemo bolji nego u prvoj utakmici, da ćemo u jednoj bespoštednoj borbi biti bolji i slaviti", rekao je Čačić, koji zastupa tezu da je Dinamo i u prvoj utakmici bio bolji suparnik.

"Dosta golova smo dali u zadnjim utakmicama, a i u prvoj utakmici protiv Shkupija imali smo više prilika, više od igre, rezultat je mogao biti drugačiji. No, gost je bio spreman iskoristii naše dvije nepaženje i to im sad podgrijava nadu. Ipak, mi imamo više iskustva Europi, širok roster, dolazimo vrućeg srca i bistre glave po pobjedu."

Kad kaže pobjedu, misli na pobjedu u 90 minuta? Nećemo valjda gledati jedanaesterce?

"Priželjkujem da sve bude riješeno u 90 minuta. Imamo atribute s kojima ćemo to, nadam se, riješiti."

Na raspolaganju nema Josipa Šutala i Kevina Theophilea, nije otkrio sastav pa čak ni odgovor na ono 'vječno' pitanje, hoće li Drmić i Petković zajedno?

"Vidjet ćemo sutra. Vidjeli ste u Koprivnci da ne ovisimo o jednom napadaču, imali smo pet različitih strijelaca. Znat ćete sastav sat i pol prije utakmice! Svaka je pobjeda prilika za bildanje ega i samopouzdanja, neki su u Koprivnici dobili priliku, dobro nam je došlo da smo neke i odmorili i možemo energetski biti na visokoj razini."

Je li ga Shkupi iznenadio u prvoj utakmici?

"Mediji su proglasili Shkupi autsajderom, mi smo znali da je prvak Makedonije ozbiljna momčad, pogotovo na početku sezone, dok nismo još u pravom stanju. Ali, prošlo je osam dana, sad smo u boljem tonusu, u boljoj situaciji. Takvi trenuci kao dva gola koja smo primili u Maksimiru događaju se uslijed dekoncentracije, iako smo, kažem, bili bolji i imali više prilika. Ali, mediji su vidjeli semafor i ono što piše na njemu, došle su kritike koje su možda bile i dobrodošle."

Činjenica jest da Dinamo u svakoj utakmici prvi primi pogodak i onda mora ganjati rezultat. Dogodi li se to i sad možda neće uspjeti preokrenuti?

- Da, i u ove zadnje tri utakmice i na pripremema protiv Spartaka bili smo u minusu i onda dobro reagirali, vraćali se u utakmicu. No, ipak se nadam da je tome došao kraj:"


Tagovi

GNK DinamoShkupiLiga prvakaAnte Čačić

Ostale Vijesti