Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Čačićev niz traje, a Hajduk mu je draga mušterija (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 13.08.22. | 08:08

Dinamo se nada da može ponoviti predstavu iz prvih 20-ak minuta utakmice protiv Ludogoreca, da će porast forme biti vidljiv i u derbiju. Trener je najavio da očekuje bolji Hajduk nego u Superkupu, ali i da će europski uspjeh biti dodatno gorivo njegovoj momčadi

Valdas Dambrauskas može se pohvaliti da je u dosadašnjim derbijima samo jednom položio koplje pred Dinamom u 90 minuta. Bilo je to onih 3:1 u Maksimiru na kraju prošle sezone, u utakmici koja se igrala za prestiž i veći ili manji Hajdukov zaostatak na ljestvici. Izgubio je Hajduk pod Litavčevim vodstvom i u Superkupu, ali tek nakon izvođenja jedanaeteraca. Tvrd je orah za Modre Dambrauskasov Hajduk, međutim, ima štošta o tome reći i Ante Čačić. Pod njegovom trenerskom palicom Dinamo nije izgubio nijednu od 14 službenih, natjecateljskih utakmica. Ide večeras (21.05) po svoju 15. utakmicu bez poraza. To je niz kojim se može pohvaliti rijetko koji Dinamov trener, doduše, startao je još uvjerljivije Mario Cvitanović prije pet godina, nije izgubio više od 20 utakmica u jesen 2017. Ali, s jednom velikom razlikom. Cvitanović tada nije osvojio trofej, a nije prošao ni u skupinu Europske lige, dva remija protiv Skenderbeua zapravo su bila kao poraz.

A Hajduk je i inače Čačićeva draga mušterija. Četiri puta je dosad vodio Dinamo protiv Bijelih i sva četiri puta bio je uspješan. Svaki put u Maksimiru! U prvom mandatu dva puta i u ovom drugom mandatu također dva puta. Doduše, drugi put nakon jedanaesteraca, ali piše se trofej. Unatoč svom odličnom rezultatskom nizu Čačić je na početku sezone pod paljbom dijela javnosti i navijača, koji sumnjaju u njegove kvalitete, zamjeraju mu oscilacije u igri, vjerujući da bi ovaj Dinamo trebao uvjerljivije i lakše broditi natjecanjem, bez toliko stresa u svakoj utakmici. No, to je sad već stara priča, svaka nova pobjeda novi je Čačićev saveznik. Dinamov trener očekuje drugačiju utakmicu nego u Superkupu.

"Čestitam Hajduku na plasmanu u play-off Konferencijske lige, to je dobro i za njih i za hrvatski nogomet. I to govori u prilog da ćemo gledati pravi derbi, obje su momčadi u dobrom raspoloženju. Što se nas tiče, imamo sve igrače koje smo imali i u prošloj utakmici. Ne moramo govoriti koliko nam je značio plasman u play-off Lige prvaka, to će doprinijeti i da budemo u pravom ozračju. Oni su u boljem stanju nego u Superkupu. Očekujem dvosmjernu utakmicu.", rekao je Čačić i još jednom čestitao Hajduku.

"Igramo protiv vječitog rivala, koji je plasmanom u iduće pretkolo učinio još veću draž ovoj utakmici."

Priznao je Čačić da u ovom trenutku ne može misliti samo na Hajduk, već mora 'gledati' i preko brda, odnosno razmišljati i o europskog dvoboju protiv Bodo/Glimta u utorak u Norveškoj. No, kaže i kako neće kalkulirati sa sastavom, da će sigurno na teren poslati momčad koja može pobijediti u derbiju. Što ne znači da neće biti promjena i da neće opet zaigrati oni, koji inače manje igraju.

Opet su dvojbe slične, hoće li na lijevi bok Bočkaj ili Ljubičić, hoće li Čačić odmarati Ivanušeca i Mišića, hoće li Petković ovaj put biti ispred Drmića ili će ipak Drmić dobiti kontinuitet. Recimo, moguće je da Drmić započne u derbiju, a Petković onda istrči u prvih 11 u Norveškoj. Naime, tamo je neugodna podloga, umjetna trava, koja sigurno teže pada Drmićevom koljenu. To je jedno logično razmišljanje, ali možda Čačić to gleda drugačije, vidjet ćemo.

"Ako ponovimo ono izdanje iz prvih 20 minuta protiv Ludogoreca, ne strahujem za našu pobjedu", kazao je i Robert Ljubičić, najavivši kako bi se Dinamo mogao postaviti u ovoj utakmici.

Modri su protiv bugarskog prvaka odigrali stvarno odlično prvo poluvrijeme, pogotovo tih 20-ak minuta, bilo je to najbolje Dinamovo poluvrijeme ove sezone. U drugom su prikazali drugačije lice, ali sad, nakon što je pao teret plasmana u Europsku ligu, Dinamo sam od sebe očekuje više. I da takve prezentacije poput ove s Ludogorecom postanu standard.

Dakle, na neki način, Dinamo osim protiv Hajduka večeras igra i protiv sebe i svojih amplituda. Jedna odlična partija, naravno, okrunjena pobjedom, pokazala bi da Dinamo neupitno raste u formi i da nimalo ne mora strahovati uoči gostovanja u Norveškoj. Da, derbi s Hajdukom opet bi mogao puno reći o Dinamu.

MOGUĆI SASTAV


HNL, 5. kolo

Petak, 12. kolovoza

Šibenik – Istra 1961 0:0

Subota, 13. kolovoza

Gorica – Lokomotiva, 18.30

Dinamo – Hajduk, 21.05

Nedjelja, 14. kolovoza

Osijek – Varaždin, 18.55

Rijeka – Slaven Belupo, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoHajdukHNLAnte Čačić

Ostale Vijesti