Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Čačić: "Veseli me što je Hajduk ovako dobar, a između Petkovića i Drmića želim stvoriti zdravo rivalstvo"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 08.07.22. | 10:21

Od idućeg tjedna razdvojit ću momčad, oni koji neće konkurirati za iduću utakmicu trenirat će u drugom terminu. Sve su to odlični igrači, Dinamova vrijednost i činim sve da ih držim iznad vode. Ali, sad kreću utakmice, puno nas je, moramo rad drugačije koncipirati, kaže Čačić

Ante Čačić najavio je utakmicu Superkupa, govorio i o drugim aktualnostima u Maksimiru.

"Sutra ovom utakmicom otvaramo sezonu od koje očekujemo puno. Žalimo zakoračiti u sezonu na način na koji je potreban da momčad spremno dočeka Europu, motiv je veliki, trofej je u pitanju, s druge strane je naš veliki rival", počeo je Čačić i dodao:

"Dobar Hajduk znači i dobru ligu, to je poticajno i za Dinamo i zato me veseli što je Hajduk dobar, drago mi je da su Splićani najavili još jednu dobru sezonu.Teško je govoriti o njihovim pripremnim utakmicama, one nisu mjerilo, nije rezultat u prvom planu, siguran sam da su izvukli dobre stvari. Vrlo su optimistični, s pravom, imaju sve što je potrebno za dobru sezonu. Kažem, mene to veseli, bio sam prije 10 godina trener Dinama, kad smo bili nedodirljivi. Sve je drugačije kad igraš u Europi pa se onda vratiš u slabiju ligu, ovo je ipak drugačiji podražaj, bolje je ovako."

Očekuje se i pun stadion, pravi ambijent.

"Nadam se da će navijačka kulisa biti potpuna, da će biti navijača Hajduka, da će biti pravo navijanje s obje strane, da gostujući navijači isto mogu biti poticajni za nas. Nadam se da ambijent neće izaći iz sportskih okvira".

Najavio je opet rezanje kadra, počet će od sljedećeg tjedna.

"Pripreme su svi odradili kompletno, nećemo imati četrii igrača od njih 29, izvan stroja za ovu utakmicu su Bulat, dva Šutala i Emreli. Sljedeći tjedan ćemo odvojiti momčadi, oni koji ne konkuriraju za iduću utakmicu renirat će u drugom terminu. Imamo kvalitetne igrače, ali je kadar prevelik... Imamo neke igrače koji bi mogli na posudbe, neke koji su u zadnjoj godini ugovora, ja činim sve da ih držim iznad vode, jer su svi oni Dinamova vrijednost. Ali, kreću utakmice i moramo drugačije koncipirati treninge.

Što će s mladim igračima, Brkljačom i Rukavinom?

"Sklon sam tome da ih držim s prvom momčadi, da im čak dam i priliku kad bude moguće."

Petković i Drmić, hoćemo li ih vidjeti zajedno u momčadi od prve minute?

" Nije tajna, imamo dva kvalitetna napadača, Petkovića očekujem kao devetku, da se vrati u reprezentaciju. Drmić je pojačanje, pokazao je u Rijeci kakav je igrač. Dinamo ne može ovisiti samo o jednom igraču u vrhu napada, iako nam treba napadač od 15-20 golova, tu su i ostali igrači, recimo, Oršić nam je bio najbolji strijelac. Možda bude segmenata kad će igrati zajedno, ali s obzirom da igramo stalno važno uvijek imati jednoga od njih u pravom stanju. Želim zdravo rivalstvo između njih."

Koliko je utakmica Superkupa važna zbog trofeja, koliko, generalno, zbog činjenice da treba ući pobjedom u sezonu?

"Važna je, naravno ali je teško i očekivati da smo u optimalnoj formi. Dinamo će učiniti sve da budemo dobri i dobijemo utakmicu."

Kaže da je i on izuzetno motiviran.

"Da nisam motiviran ne bih bio ovdje. Biti trener u Dinamu je velika čast, zadovoljstvo i obveza. Veseli me da imamo odličnu atmosferu u svlačionici, pojačali smo se, ambicije i motivi su tu."

Što će s pozicijom lijevog beka, hoće li zaigrati Bočkaj, Štefulj ili ipak Ljubičić?

"Zato i služe kontrolne utakmice da bih isprobavao neke stvari. Ne bih ja nikoga otpisivao, neki kasnije dolaze u formu, Bočkaj je skinuo par kila i to se vidi na njegovim igrama, treba mu malo vremena da dođe u formu, moramo vidjeti tko do tada može pokriti tu poziciju."

Prijelazni rok traje, uvijek je moguće da netko ode iz Dinama. Koga bi on, da može, zaustavio da ne ode?

"Ne volim izdvajati pojedince, neću reći da ovisimo, ali stožerni igrač je Ademi, tu je Mišić, Livaković, puno očekujem od Petkovića i da Oršić nastavi gdje je stao, podrazumijeva se i Ivanušec. Neki će dobiti puno više prostora nego prošle godine, objektivno, jači smo nego lani."

Hrvatski nogometni superkup

Subota, 9. srpnja

Dinamo – Hajduk 20.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+





Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićHajdukSuperkup 2022

Ostale Vijesti