Ivanušec bi mogao zaigrati na Emrelijevoj poziciji Matija Habljak/Pixsell
Ivanušec bi mogao zaigrati na Emrelijevoj poziciji Matija Habljak/Pixsell

Čačić traži zadnje odgovore, možda vidimo Brkljaču, u Superkupu u novim dresovima (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.07.22. | 10:00

Osim dvojice Šutala, Dinamov je trener za dvoboj s Hajdukom ostao i bez Mahira Emrelija

Dinamo će večeras (20 sati) u Maksimiru odigrati još jednu, zadnju pripremnu utakmicu. Suparnik će biti crnogorski Arsenal iz Tivta, susret će biti zatvoren za gledatelje. A iako Ante Čačić neće na teren slati sve najjače adute, načelno je utakmica zamišljena kao prilika za one koji su u drugom planu, sigurno će Dinamov trener dobiti neke odgovore i u ovih 90 minuta. Možda se netko nametne, ili netko samo učvrsti već raniji Čačićev stav.

Marko Brkljača, dojučerašnji Hajdukov junior, priključio se treninzima prve momčadi, moguće je da večeras i on dobije minutažu protiv Arsenala, ako u Dinamu procijene da je dovoljno fizički spreman za debi. S obzirom da dugo nije igrao, teško da je u optimalnom stanju…

Kakav će Dinamo istrčati u subotu u Superkupu, kako će Čačić promiješati karte? U ova tri dana sigurno će Dinamov trener smisliti konačno rješenje, a ono što znamo jest da neće moći računati na trojicu igrača. Zbog ozljeda su izvan stroja obojica Šutala, Josip i Boško, a iz kadra je otpao i Mahir Emreli. Azerbajdžanac se pokazao dobrim na pripremama, izgledalo je da se nametnuo i za prvih 11, no, na startu sezone Čačić će morati bez njega.

E sad, kako će postaviti momčad? Hoće li protiv Hajduka na desnoj strani zaigrati Luka Ivanušec, time bi u veznom redu bili mjesta za Ademija, Mišića i Ljubičića, ili će na Emrelijevom mjestu zaigrati Špikić ili Menalo, a Ljubičić onda možda i na lijevom boku? Jedno od pitanja vezanih za momčad jest i tko je u prednosti, Dino Perić ili Rasmus Lauritsen? Dojma smo da je Perić bio prvi Čačićev izbor (u nedostatku dvojice Šutala), ali je Danac bio nešto uvjerljiviji na pripremama pa je možda i promijenio redoslijed u hijerarhiji. To su neke dvojbe koje Čačić ima uoči Superkupa, kažemo, možda neke otkloni baš večerašnja utakmica.

A u četvrtak će Dinamo predstaviti novu kolekciju dresova, u kojima će igrati naredne sezone. Naravno da je njihov izgleda tajna do samog predstavljanja, ali zna se da će gostujuća boja biti bijela, nakon dugo vremena. U novim dresovima Dinamo će zaigrati već u subotu (20 sati) protiv Hajduka.

Mogući sastavi Dinama za Superkup:




Tagovi

GNK DinamoSuperkup 2022HajdukMahir EmreliLuka IvanušecMarko Brkljača

Ostale Vijesti