Čačić: Svi smo ponosni, a najveće zasluge idu igračima

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.10.15. | 23:15

Ante Čačić nije skrivao zadovoljstvo nakon što je Hrvatska odradila posao na Malti slavljem 1:0, a Italija pobjedom nad Norveškom osigurala našima izravan plasman na Europsko prvenstvo u Francusku.

 

Ovo je prekrasan osjećaj jer je od 11 velikih natjecanja, što europskih, što svjetskih, Hrvatska je na devetom. Najveće zasluge idu našim igračima i ljudima koji su vodili Hrvatsku. Naravno i mojem prethodniku Niki Kovaču, koji je zajedno sa svojim stručnim stožerom odradio dobar dio kvalifikacija te svima onima koji su bili uz Hrvatsku“, emotivno je nakon susreta za HTV izjavio hrvatski izbornik, dodajući:

Hrvatska minimalno slavila na Malti, Italija nas odvela na Euro slavljem u Rimu!

Zasluženo smo među dvije reprezentacije u skupini jer smo odigrali dobre kvalifikacije. Imali smo samo dva posrtanja, a na kraju smo s dobrom prezentacijom u ove dvije utakmice opravdali očekivanja i status da smo objektivno favoriti. A ponavljam još jednom, sve zasluge za to idu našim igračima“, pohvalio je Čačić svoju momčad.

Otkrio je izbornik i kakva je atmosfera u svlačionici.

Kada sam ušao u svlačionicu bilo je teško bilo što za reći. Svi su u zagrljaju, ori se pjesma 'Lijepa li si'. Svi su sretni i ponosni i proslavit ćemo večeras. Sutra se vraćamo kući, a onda slijede lagane pripreme za dalje“.

Što je rekao igračima na poluvremenu kada iz Rima tada nisu dolazile povoljne vijesti za Hrvatsku?

Rekao sam igračima da moraju samo razmišljati o našoj utakmici i da će Talijani zabiti“.

Hrvatska je danas rutinski odradila susret na Malti. U drugom poluvremenu možda i malo u grču.

Nije bilo straha, samo je teško iz svake prilike doći do realizacije. Ali Hrvatska je imala kontrolu svih 90 minuta i imali smo puno više prilika i loptu u nogama. Zasluženo smo pobijedili“, naglasio je Čačić.

Zamjerki kaže, nema.

Sve je dobro funkcioniralo, pa nisam niti mijenjao sustav. Samo sam mijenjao igrače, pa i Rakitića koji je puno odradio, kao i u prošloj utakmici. Na kraju je svoj obol dao i Olić, povećao našu agresivnost i inicijativu prema naprijed, ali svi su dali svoj obol, i oni koji su bili na terenu i izvan njega“.

Čačić je zadovoljan. U dva susreta, dvije pobjede i izravan plasman na Europsko prvenstvo. Bolje nije moglo.

Zadovoljan sam jer svi kažu da djelujemo drugačije, poletnije i brže. Ali smatram da još imamo prostora i imamo još dovoljno vremena da sve posložimo kako treba“.

A do tada se nada hrvatski izbornik i da će se popraviti i odnos s navijačima.

Neće biti incidenata. Vrijeme je da se svi uhvatimo za jedan štap jer hrvatski nogomet zaslužuje da se napravi jedan pravi stadion“.

Tome bi mogao poticaj biti dobar nastup Hrvatske u Francuskoj.

I prije ovog prolaska sam rekao da ova generacija mora učiniti sve da izađe iz sjene 'Vatrenih' i vrijeme je da doskočimo i barem se poravnamo s njima“, zaključio je Čačić.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ante ČačićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti