Marija Habljak/Pixsell
Marija Habljak/Pixsell

Čačić: "Rano je za dojmove", Drmić: "Dobra tekma", Andrić: "Kad zabijete sve je bolje" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 21:24

Trener Modrih je najzadovoljniji što se nitko nije ozlijedio

Trener Dinamovih nogometaša Ante Čačić je nakon uvjerljivih 3:0 protiv sjevernomakedonskog predstavnika u Konferencijskoj ligi Shkëndije novinarima u Lendavi kazao:

„Ovo je tek prva utakmica u kontekstu priprema. Sad smo uvjetno rečeno najumorniji, bilo je vruće, imali smo na raspolaganju 22 igrača, igrali su svi koje smo planirali, a dobar dio igraća još je izvan natjecateljskog ritma, neki su se i naknadno priključili. Tijekom ovog tjedna ćemo se kompletirati“, kazao je Čačić i naglasio:

„Zadovoljan sam jer smo iz utakmice izašli čitavi, nema ozljeda, svi nastavljaju ustaljenim ritmom koji nas čeka u perspektivi. Igrali su neki koje nisam osjetio jer sam došao pred kraj prvenstva, poslužila mi je ta utakmica i da vidim kako dalje usmjeravati trenažni proces, koji igrači mogu odgovoriti zahtjevima Dinama“.

Čačića veseli što su sva tri pogotka postigli napadači.

„Naravno, igračima koje imamo u vrhu napada i pripada da dolaze u takve situacije i zabijaju golove. Danas im je to pošlo za rukom, no rano je za dojmove kako bi to trebalo izgledati. Najvažnije je da smo energetski sve odradili u korektnom tonusu, jer imali smo i ujutro trening, svaki dan naporno radimo za ono što nas čeka, jer kad uđemo u natjecateljski ritam imat ćemo utakmice svaka tri-četiri dana“, podvukao je Čačić.

Josip Drmić zabio je svoj neslužbeni prvijenac za Dinamo:

„Dobra tekma, prve utakmice su uvijek najteže, isprobavaš nešto. Dobro da smo pobijedili, zabili puno golova i podijelili minutažu“, kazao je Drmić, dodavši da mu je „prvi dojam dobar“, iako se zasad „jako trenira“.

„Važno mi je da što više igram, upoznam momčad što prije, no glavom smo svi unutra, dajemo sve od sebe da budemo spremni kad počne natjecateljski dio. Malo sam umoran od jakih treninga, no uz pravodoban odmor sve će biti kako treba“, poručilo je napadačko pojačanje Modrih koje je proteklu sezonu i pol zabijalo za Rijeku.

Komnen Andrić je zabio za 2:0 u 54. minuti na dodavanje Brune Petkovića.

„Izuzetno smo jako radili, prethodnih dana imali baš jako, jako intenzivne treninge, zato smo igrali svi po 45 minuta. Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio, a raduje i što smo krenuli ovako uvjerljivom igrom i rezultatom“, kazao je Andrić, koji puca od samopouzdanja, za razliku od prošlih priprema kad ga pogodak nije htio.

„Tako je kod napadača, kada zabijete gol sve je bolje. Sad sam još bolje uklopljen u momčad i logično je da budem sve bolji iz utakmice u utakmicu“, poručio je KA9. (N. L.)

Evo i pogodaka:



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebshkendiaAnte ČačićJosip DrmićKomnen Andrićpripreme

Ostale Vijesti