Čačić: Pobjeda je imperativ i na Maltu odlazimo u dobrom raspoloženju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.10.15. | 11:55

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je na Maltu s kojom sutra igra posljednju utakmicu u ovim kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine, s nadom da Norveška neće pobijediti Italiju, čime bi 'Vatreni' izbjegli dodatne kvalifikacije.

 

Novi hrvatski izbornik Ante Čačić u subotu je zabilježio uspješan debi nakon što je njegova momčad na prazno, Maksimiru s lakih 3:0 pobijedila Bugarsku. Sada još slijedi Malta i Čačić je uvjeren kako će nakon tog dvoboja moći proslaviti plasman u Francusku.

Jasni su ciljevi i želje, a pobjeda se nameće kao imperativ. Nemamo razloga drugačije razmišljati, a odlazimo u dobrom raspoloženju. Vjerujemo da će momčad reagirati na način koji će biti dovoljan za ostvarenje željenog rezultata“, najavio je Čačić, prenose službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza.

Ključ raspleta skupine u svojim rukama drže Italija i Norveška. Sve je jasno, Norvežani ne smiju pobijediti jer će time, neovisno o ishodu susreta Malte i Hrvatske, 'Vatrene' baciti u dodatne kvalifikacije.

Italija je kvalitetnija od Norveške i može se očekivati njihova pobjeda, čime će nam biti saveznik u izravnom plasmanu na EP“.

O sastavu za susret s Maltežanima Čačić će odlučiti nakon posljednjeg poslijepodnevnog treninga, a sigurno je da će Hrvatska biti bez Marija Mandžukića i Luke Modrića. Umjesto Modrića, od prve će minute igrati Milan Badelj.

Atmosfera je dobra, to je zalog i za ovu utakmicu i za budućnost. Vjerujem da ćemo poslije Malte moći reći da smo u Francuskoj. Oni će biti zatvoreniji, ali htjet će protiv kvalitetnije Hrvatske u zadnjoj kvalifikacijskoj utakmici do dobrog rezultata“, zaključio je Čačić.

Utakmica desetog kola kvalifikacija za plasman na Euro između Malte i Hrvatske igra se sutra s početkom u 20:45.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ante ČačićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti