Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Čačić: "Modrić je fenomen i mislim da će još igrati, a nema razloga da odbije Saudijce ako mu bude odgovarala ponuda"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 25.03.24. | 17:09

Nekadašnji izbornik Hrvatske i trener Dinama nalazi se u Egiptu te je u intervjuu tamošnjim medijima govorio o Modriću, reprezentaciji, ali i tome koji mu se egipatski nogometaš najviše sviđa

Egipatski portal 365Scores razgovarao je s Antom Čačićem, bivšim izbornikom hrvatske reprezentacije i nekadašnjim trenerom momčadi Pyramidsa, koji se zatekao u Egiptu kako bi prisustvovao utakmicama Egyptian Capital Cupa. Pričao je bivši trener Dinama o iščekivanoj utakmici, svojoj karijeri u Pyramidsima i posebno govori o svom bivšem igraču Luki Modriću.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gledao sam utakmicu između Egipta i Novog Zelanda. Mislim da je Egipat potpuno zasluženo prošao u finale. Što se tiče Hrvatske imali smo malo sreće da smo pobijedili na jedanaesterce. Očekujem ugodnu utakmicu, vrlo natjecateljsku utakmicu. Bit će na vašem stadionu i bit će pun navijača.H rvatska reprezentacija će biti motivirana potvrditi svoju reputaciju kao i Egipat. Bit ćete motivirani da se na odličan način predstavite pred domaćom publikom", rekao je Čačić pa prokomentirao hoće li ovaj turnir biti koristan Vatrenima.

"Vjerujem da će to biti vrlo koristan turnir. Prvo će se hrvatska reprezentacija okupiti na 7 dana, a to je dobro za cijelu momčad. Bit će to odlična prilika da izbornik ocijeni svoje igrače, a kao što smo vidjeli u utakmici protiv reprezentacije Tunisa, bila je to vrlo organizirana momčad. Mislim da će turnir biti od velike koristi za Hrvatsku."

Govorio je o budućnosti Luke Modrića, kako u reprezentaciji, tako i u Real Madridu.

"Luka Modrić je fenomen, mislim da je jedan od najboljih veznjaka svih vremena. Prije mnogo godina neki su mislili da je njegova karijera gotova, ali evo, bilo je jako daleko od toga. Mislim da za Modrića nije još ništa gotovo, ja mislim da će igrati još. Ima iskrenosti, kvalitete i snage da nastavi. Mislim da ćemo vidjeti više od onoga što nudi, a njegov nastup za hrvatsku reprezentaciju i Real Madrid to dokazuje. Teško je davati savjete Luki Modriću. Imao je sjajnu karijeru do sada. Mislim da Luki nije stalo do novca. Imao je sjajnu, sjajnu karijeru, pa mislim da će izabrati nešto veliko. Više je motiviran sa sportskog aspekta nego s financijskog. Mislim da će to učiniti."

Upitali su ga tamošnji kolege smatra li da će Luka onda 'preskočiti' saudijske ponude.

"Ako je ponuda Saudijske lige vezana uz jak sportski projekt, onda mislim da nema razloga ne otići u Saudijsku Arabiju jer Modrić je radio na sebi kako bi bio sportska ličnost, pa ako je izazov u Saudijskoj ligi i to odgovara Modrićevoj osobnosti, ništa ga ne sprječava da ode tamo."

Otkrio je i kako je njemu bilo raditi u Egiptu.

"Jako sam ponosan na svoj rad ovdje u Egiptu. Sjećam se da smo bili u konkurenciji praktički do kraja Egipatske lige. Bili smo u utrci s Al-Ahlyjem i Zamalekom, jednom od najboljih momčadi na afričkom kontinentu. Došli smo do finala Kupa konfederacija i izgubili od RS Berkanea u Maroku. Uprava nije bila zadovoljna tim porazom. Htjeli su imati drugu momčad, druge ljude i drugog trenera, a onda sam dobio otkaz. Zbog toga sam otišao, iako taj otkaz nisam očekivao."

Sada u reprezentaciji Egipta igraju igrači koje ste vi trenirali, poput Mohameda Hamdyja, tko je po vašem mišljenju bio najbolji u vašoj momčadi, upitali su kolege.

"Mohamed Hamdi je jako dobar igrač, dobar obrambeno i napadački. Imao sam mnogo sjajnih igrača kao što su Ali Gabr, Abdullah Al-Saeed, ali kada me pitate koji igrač ima sposobnosti igrati u Europi izabrat ću Mohameda Magdyja Afsha, on je sjajan igrač." (g)



Tagovi

Ante ČačićLuka ModrićHrvatska nogometna reprezentacijaGNK DinamoFC Pyramids

Ostale Vijesti