Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Čačić jasno i glasno priznao: "Rekao sam i pred igračima da nemamo lijevog beka! Još stignemo reagirati na tržištu i nakon srijede"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 19.08.22. | 09:32

Dinamo će 100. put u HNL-u igrati protiv Osijeka, a onda ga čeka uzvrat protiv Bodo/Glimta za Ligu prvaka:" Natjecateljski je bolje igrati Europsku ligu,, ali san je svakog igrača igrati Ligu prvaka, a i financijski je primamljivija, što je isto važno. Ali da može biti i patnja, može."

Ante Čačić jutarnji je tip, presice su postale 'zornice', ne stigne čovjek popiti niti prvu kavu. U subotu u Maksimir (21.05) stiže Osijek, Modri idu po petu HNL pobjedu. A istovremeno će Dinamov trener razmišljati i o uzvratu s Bodo/Glimtom, jer, znamo koliki je ulog u toj utakmici. Ali, i kad Nenad Bjelica dolazi na ovaj stadion, to je uvijek poseban 'režim', bez obzira u kakvoj se situaciji nalazi Osijek.

"Nova zahtjevna utakmica, derbi, protiv momčadi koja je loše startala u prvenstvo i želi izaći iz krize. Doći će taj trenutak, jer su satkani od dobrih igrača, imaju dobrog trenera, a mi ćemo se potruditi da to ne bude nakon ove utakmice.", rekao je Dinamov trener i onda se malo poigrao brojkama.

"Odigrali smo 11 utakmica u 40 dana, sad nas čekaju još tri utakmice u devet dana. Moramo dobro rasporediti snage, da u svim utakmicama budemo kvalitetni, teško je reći koja je utakmica bitnija. Tko god istrči, tražit ćemo pobjedu i dobru igru."

Zdravstvena situacija je odlična, iako to ne znači da nema problema.

"Situacija dobra, Boško Šutalo osjetio je list, ali čekam zadnji trening da vidim konačnu dijagnozu. Bulat i Theophile su se priključili treninzima, kao i Josip Šutalo, koji će nam biti na raspolaganju nakon Šibenika, za dva tjedna."

(1.60) Dinamo (3.80) Osijek (6.00)

Vratili smo se malo na Osijek, što je razlog takvog potonuća momčadi iz Gradskog vrta?

"Teško mi je reći, šokirani su ispadanjem iz Europe, to je unijelo dosta nemira, došlo je do pražnjenja. Ali, postoji zakon velikih brojeva, očekujem da će se ispraviti, ući u ritam koji odgovara kvaliteti momčadi. Čeka nas teška utakmica, ali odradit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat."

U prošloj utakmici Dinamo je lagano slavio 3:0?

"Da, bilo je 3:0, ostali su s igračem manje, ali bila je to drukčija utakmica, u smiraj prvenstva, imala je posebnu težinu, odlučivala o naslovu. Sad je drugi trenutak, hvatanje forme. Uvijek se to bile tijesne utakmice, vjerujem da ćemo biti dobri, da će otići utakmica na našu stranu.

Jesu li igrači umorni i kako se to manifestira?

"Umor se akumulirao, ali smo i dosta rotirali i dosad se to nije odrazilo na našoj prezentaciji i rezultatu. Moram apotekarski vagati i vidjeti kako pokriti ove tri utakmice, kome dati koliko minuta. Siguran sam da će svi oni koji će dobiti, priliku i opravdati."

Liga prvaka je cilj i logična ambicija, međutim, je li možda Europska liga bolje natjecanje za Dinamo?

"Mogu se složiti da je natjecateljski bolje igrati Europsku ligu, ali san je svakog igrača igrati Ligu prvaka, a i financijski je primamljivija, što je isto važno. Ali da može biti i patnja, može."

Kakva je situacija s trojcem koji je dobio najmanje minuta, Štefulj-Tolić-Marin?

"Rade kvalitetno, ali ne mogu svima dati priliku u tako kratkom vremenu. Imamo puno utakmica, oni će dobiti šansu i opravdatii priliku."

Hoće li Dinamo dovoditi koga do kraja prijelaznog roka, ili će možda netko otići?

"Nisam usredotočen na to, imamo svoje mišljenje, moramo to garnirati. Treba vidjeti tko će biti posuđen, hoće li biti odlazaka. Imamo vremena i poslije srijede, sad smo fokusriani na te utakmice."

Najviše se priča o lijevom beku, spominju se i nova imena. Kakva je situacija s tom pozicijom?

"Ne bih aspostrofirao nijednu poziciju, ali ako Dinamo želi biti konkurentan, mora biti pokriven na svim pozicijama. Rekao sam i pred igračima da nemamo lijevog beka! Ovo su igrači, Bočkaj i Štefulj, koji se bolje snalaze u 3-5-2, tako ni Ljubičić nije bek, ali u njega vjerujem, ide u izgradnju igre i trudi se pokriti. Bočkaj? Predano radi i trenira, sad hoće li popraviti igru u fazi obrane, to ćemo vidjeti u utakmicama u kojima će sad dobiti šansu."

(1.60) Dinamo (3.80) Osijek (6.00)

Tko je Čačiću najveće iznenađenje i razočaranje prvenstva?

"Najveće razočaranje je Osijek, očekivao se bolji start, ali oni imaju vremena za povratak. A najveće iznenađenje je igra Varaždina, to sam rekao i pred našu utakmicu. Oni su veliko iznenađenje, imaju i nekoliko mladih igrača. Spomenuo bih Slaven Belupo, osim u našoj utakmici skupili su dosta bodova i nalaze se pri vrhu", poručio je Čačić.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica, 20.00

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićHNLOsijekNenad Bjelica

Ostale Vijesti