Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Čačić: "Hajduk će se s nama do kraja boriti za naslov, bit će nam teže nego lani"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.09.22. | 09:23

"Ne znam koliko je dobro navrat-nanos kupovati igrače, nije pametno. Učinit ćemo sve da do idućeg prijelaznog roka nađemo dobro rješenje, kvalitetno ćemo skautrirati i pokušati dovesti igrača koji će odmah biti rješenje. A do tada ćemo učiniti sve da Bočkaja i Štefulja uzdignemo, tu je i Ljubičić. I da smo doveli sad igrača, ne znači da bi išli lagano u Ligi prvaka", komentirao je Čačić nedolazak lijevog beka

Još jedna 'zornica' Ante Čačića, press konferencije u devet ujutro postaju tradicija.

"Ja kad sam otvorio RTV servis 1978., onda smo počinjali raditi u devet sati. U osam smo se nalazili na kavi, planirali što ćemo raditi i ui devet smo kretali s poslom", ispričao je dobro raspoloženi Čačić i najavio utakmicu s Rijekom (petak, 20:00).

"Nova utakmica, novi podražaj, nova obaveza. Rijeka je zakoračila skromno u prvenstvo, barem bodovno, ali to je momčad koja će se dizati s vremenom. Promijenili su puno igrača, već i dva trenera, čeka nas zahtjevna utakmica, uvijek su Riječani znali biti neugodni.", rekao je Čačić.

U Zagrebu se već priča o Chelseaju, o Ligi prvaka, nije lako u takvim okolnostima biti fokusiran na Rijeku.?

"Učinit ćemo sve da izbjedgnemo razmišljanje o utorku, da ćemo odigrati dobro i pobijediti. Sigurno smo favoriti i domaćini. Imamo zdravstvenih problema, stradao je Boško Šutalo, neki isto osjećaju posljedice katastrofalnog terena u Šibeniku, zadnji trening će dati odgovor."

Tko je sve upitan?

"Moharrami, Perić, Ristovski, Mišić, Ademi je trenirao odvojeno. Danas čekamo zadnju snimku za Josipa Šutala i Theophilea. Vjerujem da će Šutalo moći participirati dio utakmice."

Kad smo kod Šutala, priča se o transferu u Leipzig?

"Znali smo da za njega postoji interes, ako bude realizirano, on će ostati do ljeta!"

Dinamo u prijelaznom roku ipak nije doveo lijevog beka, je li trener time razočaran, kvari li mu to planove?

"Ne znam koliko je dobro navrat-nanos kupovati igrače, nije pametno. Učinit ćemo sve da do idućeg prijelaznog roka nađemo dobro rješenje, kvalitetno ćemo skautrirati i pokušati dovesti igrača koji će odmah biti rješenje. A do tada ćemo učiniti sve da Bočkaja i Štefulja uzdignemo, tu je i Ljubičić. I da smo doveli sad igrača, ne znači da bi išli lagano u Ligi prvaka

HNL se malo okrenuo, Rijeka i Osijek su na dnu, bili su na vrhu?

"Spomenuo sam već Rijeku, otišlo je dosta bitnih igrača, došlo je puno mladih, vrlo brzo promijenili su dva trenera. Ali siguran sam da će se vratiti, biti bolji nego što jesu, nadam se da neće povratak početi sutra. Osijek? Bio je preveliki šok ispadanje u Europi, sve je krenulo nizbrdo, ali bit će u borbi za vrh."

Hajduk je već dosgta zaostao, hoće li Dinamov put prema novom naslovu biti lakši nego lani? Ili će ipak igranje Lige prvaka i gust raspored biti problem za Dinamo u HNL-u?

"Mislim da Hajduk nije previše zaostao, ima dvije utakmice manje i moguće samo četiri boda manje. Pričamo o Hajduku koji je u usponu, ima dobru momčad, fantastično ozračje. U prednosti su, jer imaju utakmicu svakih sedam dana, bit će u borbi za naslov do samog kraja, bit će teže doći do naslova nego prošle godine."

HNL, 8.kolo

Petak, 2.rujna

Dinamo – Rijeka 20.00

Subota, 3. rujna

Varaždin – Gorica 18.55

Osijek – Šibenik 21.05

Nedjelja, 4. rujna

Istra 1961 – Lokomotiva 18.55

Hajduk – Slaven Belupo 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

 


Tagovi

GNK DinamoHNLHNK RijekaAnte Čačić

Ostale Vijesti